Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του ΝΑΤΟ στη Λιβύη - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλεπάλληλες εκρήξεις κοντά στην κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σημειώθηκαν και σήμερα τα ξημερώματα, σε συνέχεια των χθεσινών μαζικών επιδρομών στο κέντρο της Τρίπολης.

Χθες, το ΝΑΤΟ σφυροκόπησε τη λιβυκή πρωτεύουσα με πάνω από 60 βόμβες, στην πιο βίαιη επιδρομή κατά της Λιβύης από την αρχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, προκαλώντας το θάνατο 32 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσε αργά απόψε ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος Μούσα Ιμπραχήμ.

"Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε μια επίθεση με πολύ μίσος κατά της Τρίπολης με πάνω από 60 βομβιστικές επιθέσεις" δήλωσε ο κ. Ιμπραχήμ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι κατά τις επιδρομές αυτές 32 πολίτες βρήκαν το θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Πρόσθεσε καταλήγοντας ότι οι επιδρομές στόχευαν κυρίως την προεδρική κατοικία του συνταγματάρχη Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, το προάστιο Ταγιούρα καθώς και το αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λιβυκής πρωτεύουσας.

Η κρατική λυβική τηλεόραση έδειξε αργά χθες εικόνες, που όπως ανέφερε αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο Μουάμαρ Καντάφι με ηγέτες των φυλών σήμερα σε μια περιοχή της χώρας που δεν αναφέρθηκε ποια ακριβώς ήταν.

Σύμφωνα με τις εικόνες, ο Λίβυος ηγέτης, με μαύρα γυαλιά και παραδοσιακή φορεσιά, συναντήθηκε με τους ηγέτες των φυλών σε ένα μικρό σκοτεινό δωμάτιο χωρίς παράθυρα και, όπως επανειλημμένα τόνισε ο παρουσιαστής, η συνάντηση έγινε σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο Μουάμαρ Καντάφι είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά στην τηλεόραση στις 30 Μαΐου.

Ομπάμα: Η πίεση στον Μουάμαρ Καντάφι θα ενταθεί μέχρι να φύγει

Η πίεση κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα ενταθεί μέχρι να φύγει, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

"Η καγκελάριος και εγώ ήμασταν πολύ σαφείς. Ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία και να την παραδώσει στους Λίβυους και η πίεση θα ενταθεί μέχρι να το κάνει" ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας ζήτημα χρόνου την απομάκρυνση του Καντάφι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη "σημαντική" πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους Λίβυους αμάχους και τους εξεγερμένους από τις επιθέσεις των υποστηρικτών του Καντάφι.

"Αυτό που βλέπετε στη χώρα είναι μία τάση οι δυνάμεις του καθεστώτος να απωθούνται, να αποδυναμώνονται. Πιστεύω ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου ο Καντάφι να φύγει" πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Λιβύη Καντάφι βομβαρδισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ