Volvo V40 Cross Country: Εμφάνιση τζιπ, αλλά χωρίς την κατανάλωσή του - iefimerida.gr

Volvo V40 Cross Country: Εμφάνιση τζιπ, αλλά χωρίς την κατανάλωσή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επόμενες ημέρες -πιο συγκεκριμένα από τις 11 Φεβρουαρίου- θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα η διάθεση του νέου μοντέλου της Volvo, του V40 Cross Country. Ακόμα κι αν δεν είναι κανείς εξοικειωμένος με τις κωδικοποιήσεις και την ονοματολογία της σουηδικής εταιρείας θα καταλάβει πως πρόκειται για την crossover -την πιο περιπετειώδη δηλαδή- εκδοχή του καινούργιου premium μικρο-μεσαίου της.

Κάτι βέβαια που γίνεται σαφές και από την εξωτερική του εμφάνιση, μιας και η απόστασή του από το έδαφος είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και διαθέτει αισθητικά στοιχεία και λεπτομέρειες -προσέξτε το μαύρο χρώμα και τις ποδιές στους προφυλακτήρες, τα πλευρικά προστατευτικά και τις ράγες οροφής- που τονίζουν οπτικά αυτόν του τον προσανατολισμό.

Το πιο προσιτό οικονομικά Volvo V40 Cross Country -η τιμή του θα ξεκινά από τις 23.220 ευρώ με απόσυρση- είναι το D2, με κινητήρα πετρελαίου 115 ίππων, ο οποίος μάλιστα του εξασφαλίζει και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Αν προτιμάτε τους κινητήρες βενζίνης η γκάμα ξεκινά από το V40 Cross Country T4, με κινητήρα turbo 1.600 κυβικών και 180 ίππων, που κοστολογείται από 24.070 ευρώ.

Τόσο στο D2 όσο και στο T4, αλλά και στα μεγαλύτερα diesel που είναι δίλιτρα και λέγονται D3 (150 ίπποι, από 27.500 ευρώ) και D4 (177 ίπποι, από 30.170, πάντα με απόσυρση) κινητήριοι τροχοί είναι οι εμπρός. Τετρακίνητο είναι μόνο το κορυφαίο T5, με πεντακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 2.500 κυβικών και 254 ίππων, η τιμή του οποίου ξεκινά από τις 35.200 ευρώ.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι ανάλογα με αυτά του V40 -Optimum, Kinetic, Momentum και Summum- ενώ παρόντα είναι και όλα τα συστήματα ασφαλείας (στάνταρ το City Safety που ακινητοποιεί μόνο του το Cross Country μέχρι τα 50 χλμ./ ώρα αν δεν το κάνει ο οδηγός, καθώς και ο πρωτοποριακός αερόσακος πεζών) που εξασφάλισαν στο σουηδικό μοντέλο την κορυφαία βαθμολογία ανεξαρτήτως κατηγορίας στις δοκιμές ασφάλειας που διενεργεί ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP για όλα τα νέα μοντέλα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι οι επίσημες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που παίζουν ρόλο για τα τέλη είναι ίδιες στο V40 και στο V40 Cross Country, παρά το πιο off road στυλ του τελευταίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Volvo VOLVO V40 CROSS COUNTRY V40 -Optimum Kinetic Momentum
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ