Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα - iefimerida.gr

Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα

Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρωμένη... αντεπίθεσή εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες το ΚΚΕ προσπαθώντας να βρεθεί πολιτικά στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ομάδων πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου συνδικαλιστικές δυνάμεις προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις είχαν «το πάνω χέρι» σχεδόν ταυτοχρόνως ανοίγουν μέτωπα κινητοποιήσεων σε χώρους όπου παραδοσιακά το ΚΚΕ έχει έντονη συνδικαλιστική δράση.

Η Αλέκα Παπαρήγα βρέθηκε σήμερα το πρωί στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας που βρίσκονται ήδη με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους, για να στηρίξει το δίκαιο των αιτημάτων τους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνδυασμένα.

«Οταν φτάσαμε να κόβουν την σύνταξη των 330 ευρώ, είναι αποφασισμένοι για τα πάντα. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς. Κάνουν περικοπές στις συντάξεις των 330 ευρώ και κάνουν περικοπές στο επίδομα ανεργίας» επισήμανε η κυρία Παπαρήγα.

Στο... στόχαστρο ο υπουργός Εργασίας

Την ίδια ώρα, μέλη του ΠΑΜΕ άνοιγαν ένα δεύτερο μέτωπο, εισβάλλοντας στο υπουργείο Εργασίας όπου κατάφεραν να φτάσουν στον 8ο όροφο στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Για να το πετύχουν αυτό, εισήλθαν ένας ένας στο υπουργείο και δήλωσαν στην είσοδο πως ήθελαν να επισκεφθούν τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα  | iefimerida.gr 0

Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές βρέθηκαν στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου όπου έκαναν κατάληψη, ενώ για να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να τους βγάλουν μετακίνησαν μια ντουλάπα -τοποθετώντας την πίσω από την πόρτα εισόδου.

Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα  | iefimerida.gr 1

Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκλήθηκαν συμπλοκές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν φθορές σε έπιπλα και φακέλους με έγγραφα, χωρίς ωστόσο τα μέλη του ΠΑΜΕ να καταφέρουν να εισέλθουν στο γραφείο του υπουργού, στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προσαγωγές, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Οι προσαγωγές στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε συλλήψεις διατάραξη κοινής ειρήνες και απρόκλητες φθορές. Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για να συμπαρασταθεί στα μέλη του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για «ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης έναντι ενός λαού που υποφέρει».

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι στο κτίριο της ΓΑΔΑ δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Το ρεσάλτο του ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας και στα αγροτικά μπλόκα  | iefimerida.gr 2

Βρούτσης: Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα των εργαζομένων

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας την ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τόνισε πως «η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων».

«Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν όμως ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της «καταδικάζει τη βία απ' όπου και αν προέρχεται», ενώ «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων» και χαρακτηρίζει την κατάληψη «συμβολική» και τις προσαγωγές των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, «επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος εκ μέρους της κυβέρνησης».

Καταγγελίες ΠΑΜΕ εναντίον ΣΚΑΪ

Πυρά κατά του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ, όσον αφορά στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «ταξικό μίσος από την πλευρά του σταθμού, ενώ μιλάει για προσπάθεια «αντάξια της ιστορίας τους».

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό των γραφείων του υπουργείου Εργασίας είναι από το skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ