Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ενοχλώ γιατί κάνω καλά τη δουλειά μου - Τι απαντά το iefimerida.gr - iefimerida.gr

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ενοχλώ γιατί κάνω καλά τη δουλειά μου - Τι απαντά το iefimerida.gr

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθειες να τη φιμώσουν ώστε να μη κάνει καλά τη δουλειά της στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ καταγγέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βάζει στο στόχαστρο και την iefimerida. Η απάντηση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι κάποιες φράσεις που αποδόθηκαν σε μέλη της προανακριτικής, οι οποίες μεταδόθηκαν από όλα τα ΜΜΕ σύμφωνα με πληροφορίες «συνιστά ευθεία απειλή εναντίον μου, προκειμένου να μην πράξω το καθήκον μου ως μέλος της Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης». Και ζητά «από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν για να διαλευκανθεί ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί, ακόμη και με τη βία, ένας βουλευτής που επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και ποιος είναι ο δημοσιογράφος (αν πρόκειται περί δημοσιογράφου) που αναπαρήγαγε ανωνύμως την απειλή από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ακόμα ότι «ότι όλοι οι βουλευτές της Κυβέρνησης, με την εξαίρεση ενός,, λειτούργησαν εμπρηστικά και προς προσωπική στοχοποίησή μου, σε όλη τη διάρκεια όχι μόνον της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και των προηγούμενων, και αυτό συνιστά γεγονός συναφές που δεν μπορεί να εκφύγει της διερεύνησης».

Καμιά προσπάθεια φίμωσης

Το iefimerida. gr δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να φιμώσει την κ. Κωνσταντοπούλου -το αντίθετο. Και η αναφορά που φέρεται να την ενόχλησε σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απειλή. Δεν γράφτηκε για να φοβηθεί και να μην «πράξη το καθήκον της» -θα είμαστε τουλάχιστον αφελείς αν πιστεύαμε κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν υπήρξε σκοπιμότητα ως προς την δημοσίευση της συγκεκριμμένης πρότασης. Η έκφραση που δημοσιεύσαμε - που ειπώθηκε σε στιγμές έντασης και κούρασης από βουλευτές - θέλει να καταδείξει ακριβώς αυτή την ένταση και την εκτόνωση με το τέλος της επιτροπής.

Τι είχε γράψει το iefimerida

Πρεμιέρα με συγκρούσεις και ένταση στην προανακριτική περιέγραψε η iefimerida σε χθεσινό άρθρο. Επίκεντρο οι ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρώτο μάρτυρα, τον πρέσβη της Ελλάδας το Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ήρθε, αρχικά, σε κόντρα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε ανάγωγο υποστηρίζοντας ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να συγκαλύψει την υπόθεση.

Στη συνέχεια υπήρξε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν εκείνος της είπε ότι κάνει ερωτήσεις άσχετες με το θέμα. «Δεν ξέρετε νομικά, αφήστε με να ρωτήσω», ήταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε επί δύο ώρες ερωτήσεις στον μάρτυρα Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, την ώρα που η συνολική διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν τρεις ώρες. Το γεγονός αυτό ενόχλησε αρκετούς, με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου να παρεμβαίνει ως προς την χρονική διάρκεια των ερωτήσεών λέγοντας πως «η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να εμφανίζεται ως ο μέγας εισαγγελέας της χώρας» για να χαρακτηριστεί από την κ. Κωνσταντοπούλου ως ανάγωγος.

Γενικότερα το κλίμα στην επιτροπή δεν ήταν και το καλύτερο. Λίγο αργότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης συγκρούστηκε με τον κ. Μαρκογιαννάκη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του είπε ότι «κάνει παρέα με κατσικοκλέφτες και κλεφτοκοτάδες στην Κρήτη», με τον πρόεδρο της Επιτροπής να του απαντά ότι είναι «απαράδεκτος» και ότι «ντροπιάζει το νησί» μ' αυτά που λέει.

Κλείνοντας, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε στο εξής να μιλούν για 20 λεπτά οι εισηγητές και από πέντε λεπτά τα υπόλοιπα μέλη.

Το ρεπορτάζ του iefimerida.gr έκλεινε σημειώνοντας ότι «χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε...», σχολίαζαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ