Απήχθη η Άμινα Αμπντάλα - iefimerida.gr

Απήχθη η Άμινα Αμπντάλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διάσημη Σύρια μπλόγκερ, Άμινα Αμπντάλα, απήχθη και κρατείται από άγνωστους, που της επιτέθηκαν στην Δαμασκό, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μέλη της οικογένειας της, δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιος μπορεί αν κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη, μιας και η Άμινα είχε μπεί και στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όταν μέσα από το μπλογκ της δήλωνε ότι θα έπρεπε να φύγουν όλοι τους από την χώρα. Αν και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για την απελευθέρωση της, είναι αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα την αφήσουν ελεύθερη.

Η Άμινα γράφει στο μπλογκ : A Gay Girl in Damascus, και έχει εκατοντάδες οπαδούς τόσο από την χώρα της, την Συρία όσο και από άλλα μέρη του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό από τον ξάδερφό της, η Άμινα απήχθη το βράδυ της Δευτέρας , καθώς πήγαινε μαζί με ένα φίλο της σε μια συνάντηση στη Δαμασκό.

"Η Άμινα απήχθη από τρεις άνδρες περίπου 20 ετών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν οπλισμένοι. Μάλιστα, χτύπησε έναν από αυτούς και ζήτησε από το φίλο της να πάνε να βρουν τον πατέρα της. Ο ένας από τους άνδρες έκλεισε το στόμα της και την έβαλαν σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο το οποίο είχε αυτοκόλλητο Μπάσελ Άσαντ", αναφέρει ο ξάδερφός της.

Ο Μπάσελ Άσαντ , είναι αδερφός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος μέχρι να πεθάνει ασχολιόταν με την πολιτική καριέρα του δεύτερου.

Η Άμινα αυτό το διάστημα ετοίμαζε ένα βιβλίο ενώ η αναγνωρισημότητα της είχε αρχίσει να ξεφεύγει πλέον από τα όρια του αραβικού κόσμου.

Στο άκουσμα της απαγωγής της Άμινα δεκάδες σελίδες υποστήριξης δημιουργήθηκαν στο Facebook, και το Twitter γέμισε με σχόλια για αυτή την απρόσμενη είδηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία απαγωγή μπλογκ Α΄μινα Αμπντάλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ