«Έχασα το έγγραφο παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ» λέει ο Πρέσβης που την παρέλαβε - iefimerida.gr

«Έχασα το έγγραφο παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ» λέει ο Πρέσβης που την παρέλαβε

«Έχασα το έγγραφο παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ» λέει ο Πρέσβης που την παρέλαβε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερο σκοτάδι αντί για φως έριξε στην υπόθεση του χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ ο Πρέσβης Κώστας Χαλαστάνης, με την χτεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ.Χαλαστάνης επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ό,τι ήταν εκείνος που παρέλαβε το CD με τη λίστα από τις γαλλικές Αρχές και το έστειλε στον τότε υπουργό Οικονομικών το φθινόπωρο του 2010. Για πρώτη φορά, μάλιστα ακούστηκε μια συγκεκριμένη ημερομηνία παραλαβής της λίστας από τη Γαλλία. Όπως είπε, η παράδοση έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Πρέσβης περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που ανέφερε. Συγκεκριμένα, κατέθεσε ότι παρέλαβε ένα φάκελο χωρίς να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενό του, αφού το ελληνικό υπουργείο δεν τον είχε ενημερώσει τι ακριβώς θα παραλάβει! Δηλαδή, ο κ.Χαλαστάνης δεν γνώριζε καν ότι περιέχει CD με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία.

Όπως είπε, μόλις παρέλαβε τον κλειστό φάκελο, τον υπέγραψε και τον σφράγισε για να διασφαλίσει το απόρρητο και τον έστειλε αυθημερόν στην Ελλάδα με κλητήρα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεση Χαλαστάνη είναι ότι ο κλητήρας που μετέφερε το φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα πήρε ένα «ανεπίσημο» έγγραφο παράδοσης από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών -συγκεκριμένα από την διευθύντρια του γραφείου του υπουργού κυρία Χατζή- το οποίο έδωσε στον Πρέσβη ως απόδειξη ότι έκανε τη δουλειά του. Το έγγραφο αυτό όμως ο κ.Χαλαστάνης το έχασε («σε μια εκκαθάριση του γραφείου»), επομένως δεν μπορεί να αποδειχτεί πότε ακριβώς παρέλαβε ο Παπακωνσταντίνου το CD.

Από την κατάθεση Χαλαστάνη, εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του ότι πλήρωσε ο ίδιος τα αεροπορικά εισιτήρια του κλητήρα, χωρίς ποτέ να πάρει τα χρήματά του από το ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ