Σγουρός: Δίνουμε τέλος στην αμαρτωλή ιστορία των απορριμάτων - iefimerida.gr

Σγουρός: Δίνουμε τέλος στην αμαρτωλή ιστορία των απορριμάτων

Σγουρός: Δίνουμε τέλος σε μια αμαρτωλή ιστορία των απορριμάτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίηση του για το διαγωνισμό της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Λιόσια) εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Η διαδικασία για την κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου συνεχίστηκε σήμερα Με την κατάθεση δικαιολογητικών για τον διαγωνισμό της κατασκευής του εργοστασίου.

«Σε μια εποχή που ως χώρα επιβάλλεται να τρέξουμε με ρυθμούς σπρίντερ, ορισμένοι επιμένουν να μας προτείνουν ως εναλλακτική λύση να πάμε με τον «αραμπά». Δεν θα τους ακολουθήσουμε», τόνισε ο κ. Σγουρός απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο έργο.

Παράλληλα πρόσθεσε «δίνουμε τέλος σε μια αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρισμα. Με τα χρήματα που έχουν δοθεί για το θάψιμο των σκουπιδιών και για αντισταθμιστικά οφέλη θα είχαμε φτιάξει τέσσερις φορές εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και δεν θα ήμαστε ουραγοί στην Ε.Ε. σε αυτόν τον τομέα, ούτε θα κινδυνεύαμε με την επιβολή υψηλότατων προστίμων. Με το νέο σχεδιασμό η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται πιο φιλική στο περιβάλλον, σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία, η καθαριότητα δεν ιδιωτικοποιείται και ο πολίτης ωφελείται από τις νέες υποδομές που δημιουργούνται».

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί στις 22 και 24 Ιανουαρίου οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων του Γραμματικού και της Κερατέας.

Στο σημερινό διαγωνισμό υπέβαλλαν προσφορές 7 συνολικά διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα. Πρόκειται για τις :

  • Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
  • Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ
  • Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
  • Ένωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
  • Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ
  • Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT AE – ENVITEC AE
  • Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό και θα ακολουθήσει η β' φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και, τέλος, η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Στις 05/02/2013 θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος διαγωνισμός για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Δυτικής Αττικής (Φυλή).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ