Νερό και καύσιμα στο φεγγάρι θα βρίσκει το νέο ρομπότ της NASA - iefimerida.gr

Νερό και καύσιμα στο φεγγάρι θα βρίσκει το νέο ρομπότ της NASA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H NASA πιστεύει ότι η επιστροφή μας στη Σελήνη θα μπορούσε να υποστηριχθεί με την εξαγωγή νερού από το σεληνιακό έδαφος και την παραγωγή αέρα ,αλλά και καυσίμων. Πώς όμως θα γίνει αυτό χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρουμε στη Σελήνη τεράστια δύσχρηστα μηχανήματα; Την λύση δίνει το ρομπότ εκσκαφέας RASSOR.

Το πρωτοποριακό ρομπότ της NASA, αντί να σηκώνει μεγάλες χούφτες χώμα, όπως οι εκσκαφείς, έχει δύο περιστρεφόμενους βραχίονες που μπορούν να σκάψουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ενώ ζυγίζει μόλις 45 κιλά, γεγονός που το κάνει εύχρηστο και εύκολο να μεταφερθεί.

Επίσης η μεγάλη ευελιξία του ρομπότ είναι το κλειδί για την λειτουργία του: αν το ρομποτάκι «πιαστεί» κάπου ή γυρίσει ανάποδα μπορεί να γυρίσει ίσια μόνο του και να συνεχίσει την πορεία του κανονικά.

Ωστόσο η NASA παραδέχεται ότι το RASSOR επιδέχεται αρκετών βελτιώσεων αφήνοντάς μας σε αναμονή για ένα RASSOR2 που υπολογίζεται να βρίσκεται υπό δοκιμή στις αρχές του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ