Η Γιόγκα κάνει καλό στην αϋπνία την κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια - iefimerida.gr

Η Γιόγκα κάνει καλό στην αϋπνία την κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια

Η Γιόγκα κάνει καλό στην αϋπνία την κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θετικές επιδράσεις της γιόγκα, της πανάρχαιας ινδικής πρακτικής, στην ήπια κατάθλιψη και την αϋπνία καθώς και στα συμπτώματα της σχιζοφρένειας επισημαίνουν Αμερικάνοι επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογικής ψυχιατρικής Μουραλί Ντοραϊσγουάμι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ, έκαναν μια συστηματική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 100 δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών πάνω στην επίδραση της γιόγκα στις ψυχικές παθήσεις.

Η γιόγκα, έχει παράδοση 5.000 ετών και είναι πολύ δημοφιλής σήμερα σε όλο τον κόσμο, απαλλαγμένη πια από το αρχικό θρησκευτικό πλαίσιό της, ενώ θεωρείται πλέον μια από τις καλύτερες μεθόδους σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις μέχρι σήμερα σχετικές επιστημονικές μελέτες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως η άσκηση της γιόγκα παρέχει οφέλη για σχεδόν όλες τις ψυχικές/νοητικές διαταραχές, επιβεβαιώνοντας την αξία της αρχαίας ινδικής πρακτικής.

Όπως είπε, ο επικεφαλής της έρευνας η γιόγκα είναι «πολλά υποσχόμενη» αναφορικά με την κατάθλιψη και τις ψυχιατρικές διαταραχές και, όταν εξασκείται από τους ασθενείς, μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους, αλλά και στην πρόληψή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ