WC-TV: Ξεκινάει το Dallas - Ποιος είναι ο νέος Τζέι Άρ - iefimerida.gr

WC-TV: Ξεκινάει το Dallas - Ποιος είναι ο νέος Τζέι Άρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα του νέου Dallas, αντιμετωπίζει τις παιδικές ταπεινές του τηλεοπτικές αναμνήσεις που κατάφεραν να γίνουν η νέα μανία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση χαμηλής καύσης εγκεφαλικών κυττάρων, από μια καλή, γυαλισμένη, ακριβή σαπουνόπερα. Ειδικά όταν είναι παλιάς κοπής και ιστορικής προέλευσης, σε νέο, ιλουστρέ, σέξι πακέτο. Και δεν υπάρχει πιο ιστορική σαπουνόπερα στην ιστορία της prime time τηλεόρασης,από το Dallas. Tην σειρά που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο για 14 συνεχείς χρονιές από το 1978 ως το 1991. Και φυσικά τη σειρά που εισήγαγε στο τηλεοπτικό μας λεξικό την έννοια του cliffhanger, του φινάλε δηλαδή ενός κύκλου επεισοδίων με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζει ότι την επόμενη χρονιά, όλοι θα είναι κολλημένοι στους δέκτες τους προκειμένου να δουν τη συνέχεια, με το θρυλικό πλέον, «ποιος σκότωσε τον Τζέι Αρ».

Τον πιο θρυλικό κακό της τηλεοπτικής ιστορίας, και αξιαγάπητο κατά γενική ομολογία των συνεργατών του, Λάρι Χάγκμαν, που τελικά τον σκότωσε τον περσινό Νοέμβριο σε ηλικία 81 ετών ο καρκίνος. Έχοντας όμως προλάβει να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή στο ρόλο που τον έκανε διάσημο, πέρσι το καλοκαίρι με την άκρως επιτυχημένη αναβίωση της σειράς από το κανάλι TNT. Μια αναβίωση που θεωρήθηκε από τα μεγάλα τηλεοπτικά στοιχήματα του καλοκαιριού, και έκλεισε τον πρώτο της κύκλο 10, επεισοδίων με απίστευτη επιτυχία, αποδεικνύοντας πως ο θρύλος του «Dallas» εξακολουθεί να αφορά στους θεατές. Κύριο συστατικό αυτής της επιτυχίας, το γεγονός του ότι σεβάστηκε απόλυτα τη μυθολογία της πρωτότυπης σειράς, συνεχίζοντας την και εντάσσοντας μέσα της σχεδόν όλους τους χαρακτήρες που αγαπήθηκαν, παρακολουθώντας την εξέλιξη τους στο σήμερα: Τον Τζέι Αρ (με εκπληκτικές ατάκες που έκλεψαν την παράσταση και πάντα αμετανόητα αδίστακτο), τον Μπόμπι Γιούινγκ, τη Σου Έλεν, τη Λούσι, τον Κλιφ Μπαρνς, όλους παιγμένους από τους ίδιους πρωταγωνιστές σε ένα καινούργιο δολοφονικό σκάκι πισώπλατων μαχαιρωμάτων.

Δίπλα σε με νέα γενιά, όμορφων και σέξι ηθοποιών, που αποτελούν τους απογόνους της παλιάς δυναστείας των μεγιστάνων και που πάνω τους στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο η ίντριγκα και η σέξι αλλαξοκωλιά. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον γιο του Τζέι Αρ, τον Τζον Ρος (Τζος Χέντερσον), και τον υιοθετημένο γιο του Μπόμπι Γιούινγκ, τον Κρίστοφερ Γιούινγκ (Τζέσε Μέτκαλφ) που είναι αποφασισμένοι να διαιωνίσουν την έχθρα των πατεράδων τους με ακόμα πιο αδίστακτο τρόπο έχοντας σαν μήλο της έριδας την πανέμορφη Τζορντάνα Μπρούστερ που έχουμε γνωρίσει από τους «Μαχητές των Δρόμων».

Το κανάλι, μένοντας υπέρ του δέοντως ικανοποιημένο από την καλοκαιρινή πορεία της σειράς, παρήγγειλε αμέσως τον δεύτερο κύκλο 15 αυτή τη φορά επεισοδίων, όχι για το καλοκαίρι όπως ήταν το αναμενόμενο, αλλά για την καυτή χειμωνιάτικη περίοδο με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται σήμερα 28 Ιανουαρίου στις 9 μμ. (τοπική ώρα.)

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λάρι Χάγκμαν, ανάγκασε την τέχνη να μιμηθεί τη ζωή. Έχοντας γυρίσει τα επεισόδια της αρχής του 2ου κύκλου, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ενσωματώσουν το θάνατό του στη σειρά, «σκοτώνοντας» οριστικά τον θρυλικό Τζέι Άρ στο 7ο επεισόδιο του νέου κύκλου που θα μεταδοθεί στις 11 Μαρτίου και αναμένεται να συγκινήσει όλους τους θαυμαστές του ηθοποιού.

Κι επειδή μια σαπουνόπερα, δεν είναι σαπουνόπερα, αν δε διαθέτει έναν εκτός ελέγχου χαρισματικό κακό, οι σεναριογράφοι, αποφάσισαν να επενδύσουν περισσότερο στον χαρακτήρα του γιου του, τον Τζον Ρος που έχει ακριβώς τα ίδια αρχικά ονόματος, "Τζέι Αρ". Και που πλέον, αναλαμβάνει τον πολύ δύσκολο ρόλο του να συνεχίσει μια ιστορική κληρονομία εγκλήματος, ανηθικότητας και διαφθοράς, «φορώντας τα παπούτσια» ενός θρύλου και να διεκδικήσει τη θέση του στην pop κουλτούρα.

Από την πλευρά του το TNT, φαίνεται τόσο σίγουρο για την συνέχιση της επιτυχίας του που εγκαινιάζει τη δημιουργία on line μπουτίκ με ρούχα και αξεσουάρ των ηρώων, επιλεγμένα από την ενδυματολόγο και σχεδιαστή της σειράς Ρέιτσελ Σάγκε Κούνιν, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό, εκτός κι αν βρίσκεις σικάτο το να κυκλοφορείς ως τεξανή βλάχα και να τρως πόρτα σε όλα τα club. Tαυτόχρονα, το πάρκο του Southfork Ranch, της οικίας δηλαδή της οικογένειας Γιούινγκ τόσο στα παλιά όσο και στα καινούργια επεισόδια, έχει διπλασιάσει με τα νέα επεισόδια την προσέλκυση τουριστών, από 150.000 το χρόνο στους 300.000 αποτελώντας την απόλυτη τηλεοπτική Disneyland με τα ανάλογα καφέ, εστιατόρια και μαγαζιά για μεμοραμπίλια. Αποδεικνύοντας, πως για καλό ή για κακό, το «Dallas», δεν υπήρξε ποτέ του ακόμα μια σειρά. Αλλά ένα τεράστιο φαινόμενο, με τη δική του θέση στο ροζουλί πάνθεον της pop κουλτούρας.

* Δείτε παρακάτων το επίσημο dance mix promo για τα νέα επεισόδια της σειράς που ξεκινούν απόψε.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ