Στουρνάρας: Ενδέχεται να μειωθεί το αφορολόγητο στη βουλευτική αποζημίωση - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ενδέχεται να μειωθεί το αφορολόγητο στη βουλευτική αποζημίωση

Στουρνάρας: Ενδέχεται να μειωθεί το αφορολόγητο στη βουλευτική αποζημίωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αποκλείει την πιθανότητα να μειωθεί το αφορολόγητο που αφορά στη βουλευτική αποζημίωση ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοστεί με δική του απόφαση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφό του απαντάει σε ερώτηση του Ηλία Κασιαδιάρη και αναφερόμενος στο 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο σημειώνει ότι «το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Αναφορικά με τις αιτιάσει του βουλευτή της Χρυσή Αυγής, ο υπουργός Οικονομικών πετάει τι μπαλάκι στη Βουλή τονίζοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και μόνο η Ολομέλεια και οι υπηρεσίες της μπορούν να αναλάβουν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Γιάννη Στουρνάρα «κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος των βουλευτών από την αρμόδια ΔΟΥ, αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματός τους».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ