Τρέχει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - iefimerida.gr

Τρέχει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Τρέχει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου. Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή η επιτάχυνση της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας και ενημερώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων αποτελείται από χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του δημοσίου και ανέρχεται σε περίπου 81.000 ακίνητα (μεταξύ των οποίων και αυτά που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε.)».

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι εδαφικές εκτάσεις, τα οποία απαιτούν σημαντικό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αξιοποίησή τους.

Ήδη αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι Διεθνείς Διαγωνιστικές Διαδικασίες για την αξιοποίηση:

  • Του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης- IBC (τελικό στάδιο).
  • Του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.
  • Του ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας.
  • Ακινήτων στο εξωτερικό.

«Εντός του επόμενου τριμήνου, αναμένεται η έναρξη άλλων έξι διαγωνιστικών διαδικασιών για μεγάλα ακίνητα του δημοσίου. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση αυτή τη στιγμή δρομολογείται», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ