Πανό με την λέξη «βοήθεια» ανήρτησαν κάτοικοι των Γουβών Ιστιαίας στον Πύργο του ποιητή Δροσίνη που κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Στις Γούβες βρίσκεται ο γνωστός πύργος των Γουβών, που αργότερα έγινε ιδιοκτησία του ποιητή. Η ιστορία αναφέρει ότι όσοι εργάσθηκαν έπαιρναν σαν αμοιβή λάχανα από τον πύργο του Αγά ο οποίος ήταν επιρρεπής στο αλκοόλ αλλά και πολύ σκληρός.
Σήμερα ο πύργος ανήκει στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού και σύμφωνα με το istiaianews, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως μουσείο με μια ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή που αν δεν συντηρηθεί θα γίνει συντρίμμια παίρνοντας μαζί του την ιστορία αρκετών χρόνων.
Είναι ένα τούρκικο πυργόσπιτο διώροφο, με δύο κυλινδρικές πυργοειδείς προεκτάσεις, που δημιουργούν ένα μοναδικής αισθητικής σύνολο.Τον πύργο έχτισε τη δεκαετία του 1810 ο Ιμπραήμ Αγάς των Γουβών, ο οποίος είχε φήμη αιμοσταγούς δυνάστη. Αρχιμάστορας ήταν ο σκλάβος Αχμέτ, ο οποίος μετά το πέρας της ανέγερσης, όπως λένε οι θρύλοι, αφέθηκε ελεύθερος. Μετά την απελευθέρωση ο πύργος συνδέθηκε με τον μεγάλο Ελληνα λογοτέχνη και ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, καθώς ο παππούς του Κωνσταντίνος Πετροκόκκινος αγόρασε τον πύργο το 1831 και ο ποιητής έζησε τα νεανικά του χρόνια σ' αυτόν.
Εδώ εμπνεύστηκε τα νεανικά του βιβλία «Το βοτάνι της αγάπης», «Αγροτικές επιστολές», «Λαογραφικά επαρχίας Ιστιαίας», «Διηγήματα των αγρών και των πόλεων» και άλλα.
Μετά την οικογένεια Δροσίνη το κτίριο πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογενείας του Σταύρου Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν τότε παπάς του χωριού.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης, ο Δήμος Αρτεμισίου, στεγάζει εδώ μια μικρή αλλά αρκούντως ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν αγροτικά εργαλεία, οικιακά σκεύη και μικροέπιπλα, ενώ στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το γραφείο του ποιητή Δροσίνη, το καπέλο του και διάφορα αναμνηστικά, διακρίσεις για το έργο του κλπ. Στον δεύτερο όροφο είναι και ο καλός οντάς του πύργου, με πλήθος υφαντά και φλοκάτες.