Συνεχίζονται οι απεργίες σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Όλο και πιο κοντά η επίταξη - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι απεργίες σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Όλο και πιο κοντά η επίταξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα φτάνει όπως όλα δείχνουν η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζομένους στις οδικές συγκοινωνίες.

Η απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους, αγνοώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε παράνομη την απεργία, φέρνει όλο και πιο κοντά την απόφαση της επιστράτευσης και της επίταξης από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να συνεχίσουν και τη Δευτέρα την απεργία τους και να πραγματοποιήσουν μια ημέρα νωρίτερα τη γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη. Την ίδια απόφαση πήρε λίγες ώρες αργότερα και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ενώ σημειώνεται πως δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε» καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και παράλληλα ζητά από τα σωματεία να ξεκινήσουν διάλογο, επισημαίνοντας όμως ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων δεν θα τεθούν μισθολογικά θέματα.

Και αν η κήρυξη της χθεσινής απεργίας ως παράνομη από το Πρωτοδικείο δεν εμπόδισε τους εργαζομένους, η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη, όπως θα κάνει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

«Η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της»

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν πως μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία -κάτι που όμως δεν έγινε.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της» ξεκαθάρισαν υπενθυμίζοντας πως υπάρχει η «πετυχημένη λύση» της επιστράτευσης και της επίταξης για να επαναλειτουργήσουν οι συγκοινωνίες, κάτι που συνέβη πριν λίγες μέρες και σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ