Ρουπακιώτης: Ιδεολογικό και όχι κοινωνικό φαινόμενο η τρομοκρατία - iefimerida.gr

Ρουπακιώτης: Ιδεολογικό και όχι κοινωνικό φαινόμενο η τρομοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδεολογικό φαινόμενο και όχι κοινωνικό χαρακτηρίζει την τρομοκρατία ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης που διαπιστώνει πως το νέο στοιχείο που προβάλλεται από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι η εκφορά ενός γενικού και αδιάκριτου μίσους, είτε αυτό εκδηλώνεται με τυφλά είτε με στοχευμένα χτυπήματα.

Ο κ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής εκτιμά ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν, «στην κατάσταση που βρέθηκε η κοινωνία μας, να αναζητήσουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, γι' αυτό και η καταλαγή στις μεταξύ τους σχέσεις είναι αναγκαία», επισημαίνοντας πως «η διατύπωση σκληρών αξιολογικών κρίσεων βλάπτει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν δυνάμεις που ενθαρρύνουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Αν εννοείτε πολιτικές δυνάμεις από τις υπάρχουσες στο κοινοβούλιο, πέραν μιας που ενθαρρύνει τη ρατσιστική βία, δεν δέχομαι ότι υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να υπερασπίζεται την τρομοκρατία».

Παράλληλα ο κ. Ρουπακιώτης πήρε... αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία και αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ