«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης», δηλώνει Γερμανός οικονομολόγος - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης», δηλώνει Γερμανός οικονομολόγος

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της εμμονής της Γερμανίας για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, η οποία «καταστρέφει χώρες όπως η Ελλάδα η Πορτογαλία και η Ισπανία», τάσσεται ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Heiner Flassbeck, ο οποίος θεωρεί τις συνεχόμενες οικονομικές περικοπές «στενόμυαλη πολιτική από πλευρά της Γερμανίας» που μόνο μεγαλύτερη ύφεση φέρνουν.

Ο κ. Flassbeck επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υποστήριξε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που ακολουθεί η χώρα, «συρρικνώνει την ελληνική οικονομία», ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη το 2013, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι κοντά στο δρόμο της ανάπτυξης» καθώς δεν υπάρχουν θετικά κίνητρα ενώ η όλο και βαθύτερη ύφεση βυθίζει στην ανασφάλεια και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου οι οποίες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο κ.Flassbeck έκανε λόγο για συντηρητικές και στενόμυαλες πολιτικές από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας ορισμένα μέλη της ότι «είναι πεπεισμένα πως όσο περισσότερο πόνο αισθανθεί κανείς τόσο καλύτερα θα νιώσει αργότερα», κάτι που απέρριψε ως ανεφάρμοστο στον οικονομικό τομέα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει συναίσθηση της ευθραυστότητα που αντιμετωπίζει η δημοκρατία και οι σχέσεις φιλίας στις δοκιμαζόμενες χώρες, με αποτέλεσμα τον ολοένα αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό.

Τέλος, ο κ. Flassbeck σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη και την ενεργοποίηση του εταιρικού τομέα με την αύξηση των μισθών και των εταιρικών φόρων, τονίζοντας ότι «το να βασιστούμε στην προθυμία άλλων χωρών να συσσωρεύσουν όλο και περισσότερο χρέος όπως έκανε η Γερμανία τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αποτελεί πλέον λύση για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ