Θα λείψει η Χίλαρι Κλίντον στον Ομπάμα - iefimerida.gr

Θα λείψει η Χίλαρι Κλίντον στον Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εγκώμιο της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έπλεξε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού στο δίκτυο CBS, ο Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει της φυγής της από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το διορισμό στη θέση της του Τζον Κέρι.

«Θα ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω δημόσια την Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε... Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα μου λείψει... Θέλω η χώρα να καταλάβει και να εκτιμήσει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στη διάρκεια της θητείας μου και τις επιτυχίες της στην διεθνή σκηνή, χάρη στις ακατάβλητες προσπάθειές της», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στη θέση της και στη νέα του θητεία.

Κατά την περίοδο 1993-2001, στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο την επέλεξε στη συνέχεια για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών, εκπλήσσοντας τους πάντες με αυτή την κίνησή του.

Η φυγή της συνδυάζεται με τις ολοένα και εντονότερες εικασίες ότι η Κλίντον θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ