Υπέρ της αντικατάστασης ελληνικών ομολόγων ο Τρισέ - iefimerida.gr

Υπέρ της αντικατάστασης ελληνικών ομολόγων ο Τρισέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, δήλωσε ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα αντικατάστασης των ελληνικών ομολόγων με νέα. Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν σε συνέχεια του αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις αφορές και είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάκαμψη του ευρώ και των ελληνικών ομολόγων.

Μιλώντας χθες στην Οικονομική Συνδιάσκεψη Βορείου και Νοτίου Αμερικής, που έγινε στο Μόντρεαλ του Καναδά, ο γάλλος ευρωτραπεζίτης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πρόγραμμα αντικατάστασης ελληνικών ομολόγων δεν συνιστά χρεοκοπία, αλλά είναι κάτι που η ΕΚΤ θα μπορούσε να θεωρήσει θεμιτό».Ο κ. Τρισέ τόνισε πως αν και έιναι αντίθετος να μεταφέρει τα χρέη στους πιστωτές, πιστέυει πως τα οικονομικά ιδρύματα της Ευρώπης πρέπει να διατηρήσουν την υψηλή πιστοληπτική τους ικανότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ