Οι απάτητες ζούγκλες του Βιετνάμ, φαίνεται πως κρύβουν τρομακτικά μυστικά, αφού κατά τη διάρκεια μίας πεζοπορίας οι επιστήμονες εντόπισαν ένα παράξενο αμφίβιο, το οποίο όχι μόνο μπορεί να πετάξει, αλλά έχει και κυνόδοντες όπως ακριβώς τα βαμπιρ.
Το παράξενο αυτό είδος βατράχου, έλαβε την επιστημονιήκ ονομασία Rhacophorus vampyrus και έχει μήκος 5 εκατοστά, ενώ χρησιμοποιεί τα δάχτυλα των ποδιών του για να πηδάει από δέντρο σε δέντρο, όπου κρύβει και τα αυγά του για να τα προστατεύσει από τα αρπακτικά.
«Δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να κατέβει στο έδαφος» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Jodi Rowley, βιολόγος στο Αυστραλιανό Μουσείο του Σίδνεϊ.
Εκτός όμως από το γεγονός οτι πετάει από δέντρο σε δέντρο, εντύπωση προκαλούν και οι μαύροι κυνόδοντες που περισσεύουν από το στόμα των γυρίνων όταν αυτοί γεννιούνται
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα τι σκοπό εξυπηρετούν οι κυνόδοντες. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψιν ότι οι βάτραχοι που φροντίζουν τους εγείρουν γυρίνους συχνά τους ταΐζουν με μη γονιμοποιημένα αυγά, τότε είναι πιθανό οι κυνόδοντες να τους βοηθούν να τα φάνε.