Καθυστερεί το Εθνικό Δασολόγιο - iefimerida.gr

Καθυστερεί το Εθνικό Δασολόγιο

DASOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έλλειψη καταρτισμένου δασικού προσωπικού αλλά και οι ελλείψεις σε τεχνολογικά μέσα, φαίνεται να αποτελούν "αγκάθια" για την εξέλιξη του έργου της κατάρτισης Δασολογίου στη χώρα, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή. Ο κ. Αμοργιανιώτης διευκρινίζει ότι «δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της κατάρτισης του Δασολογίου σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι το έργο αυτό θα ακολουθήσει την κύρωση των δασικών χαρτών».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία επισήμανε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος της κατάρτισης εθνικού Δασολογίου συνδέεται με την τήρηση ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων και μια νομική υποστήριξη που θα διευκολύνει τη διαδικασία στις περιπτώσεις που υπάρχουν ενστάσεις. Επιπλέον, η βουλευτής είχε καλέσει το Υπουργείο να ενημερώσει εάν επαρκούν τα τεχνολογικά μέσα για τον εντοπισμό και την αποτύπωση των δασικών εκτάσεων όλης της επικράτειας.

«Δεν τίθεται τόσο το ζήτημα για την επάρκεια των τεχνολογικών μέσων (αν και υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις) για την κατάρτιση των δασικών χαρτών μέχρι την κύρωσή τους, όσο η μεγάλη έλλειψη καταρτισμένου δασικού προσωπικού στις Δασικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό σε όλη την Επικράτεια», αναφέρει στην απάντηση του ο Ειδικός Γραμματέας Δασών, ο οποίος ενημερώνει επιπλέον τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πως όσον αφορά στην κύρωση των δασικών χαρτών, αυτή δεν εξαρτάται από δικαστικές καθυστερήσεις, δεδομένου ότι με τις ισχύουσες διατάξεις η κύρωση προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των υποβληθεισών αντιρρήσεων από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Επίσης, ο κ. Αμοργιανιώτης υπογραμμίζει ότι για τις περιπτώσεις των καταπατήσεων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί ως αναδασωτέες εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας που προνοούν για τις περιπτώσεις αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ