Συγγνώμη από την El Pais για τη φωτογραφία του διασωληνωμένου Τσάβεζ - iefimerida.gr

Συγγνώμη από την El Pais για τη φωτογραφία του διασωληνωμένου Τσάβεζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέσυρε την έκδοσή της η ισπανική εφημερίδα El Pais, στο πρωτοσέλιδο της οποίας υπήρχε υποτιθέμενη «αποκλειστική» φωτογραφία που απεικόνιζε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, διασωληνωμένο, και η οποία αποδείχθηκε ψεύτικη.

Έχοντας προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, η διεύθυνση προέβη σε ανακοίνωση μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό και δηλώνοντας ότι επίκειται σχετική έρευνα:

«Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσης και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της... Λόγω του συμβάντος αυτού, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένα περίπτερα, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό».

Η El Pais αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, που νοσηλεύεται εδώ και πάνω από ένα μήνα στην Κούβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφία El Pais Ούγκο Τσάβεζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ