«Ορκισμένος εχθρός» των ΗΠΑ δηλώνει η Βόρεια Κορέα - Νέες πυρηνικές δοκιμές - iefimerida.gr

«Ορκισμένος εχθρός» των ΗΠΑ δηλώνει η Βόρεια Κορέα - Νέες πυρηνικές δοκιμές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περαιτέρω εκτοξεύσεις πυραύλων καθώς και μία πυρηνική δοκιμή με στόχο τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας τις απειλές ενάντια στη χώρα που η ίδια χαρακτηρίζει «μισητό εχθρό» της, αναφέρει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ανακοίνωση ήλθε από τα ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια της Βόρειας Κορέας, μία μέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει, με τη στήριξη των ΗΠΑ, στην επιβολή κυρώσεων στη χώρα για την εκτόξευση πυραύλου τον περασμένο Δεκέμβρη, παραβιάζοντας έτσι την απαγόρευση που της είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας προέβη στην εξής δήλωση:

«Δεν πρόκειται να κρύψουμε το γεγονός ότι οι διάφοροι δορυφόροι, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που θα εκτοξεύσουμε και η πυρηνική δοκιμή που θα πραγματοποιήσουμε έχουν ως στόχο τις ΗΠΑ».

Την υποκινούμενη από τις ΗΠΑ απόφαση επιβολής κυρώσεων στηρίζει και η Κίνα, η οποία θεωρείται ο μεγάλος διπλωματικός σύμμαχος της απομονωμένης Βόρειας Κορέας. Το ίδιο είχε πράξει και το 2006, όπως και το 2009, όταν είχε στηρίξει ανάλογες αποφάσεις για δύο παλαιότερες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ