Αποδοκιμασίες κατά Στρος Καν, θα καταθέσει η καμαριέρα - iefimerida.gr

Αποδοκιμασίες κατά Στρος Καν, θα καταθέσει η καμαριέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μόλις τέσσερα λεπτά ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία του Ντομινίκ Στρος Καν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Όπως αναμενόταν ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε αθώος και στις επτά κατηγορίες εις βάρος του. Συμφώνησε να καταθέσει ως μάρτυρας η καμαριέρα που φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση.

Η άφιξη του Στρος Καν στο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε με αρκετές αποδοκιμασίες από εργαζόμενες σε ξενοδοχεία που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα. Ο Στρος Καν έφτασε μαζί με την σύζυγό του, Αν Σενκλέρ, δεν έδωσε σημασία στις διαμαρτυρόμενες και προχώρησε κατευθείαν στην αίθουσα όπου και απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του, Μπέντζαµιν Μπράφµαν και τον Ουίλιαµ Τέιλορ, ζήτησαν να τους δοθούν προς εξέταση όλα τα υπάρχοντα στοιχεία με τα οποία στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και όλα τα δεδομένα τα οποία κατέσχεσε από τον Στρος Καν η αστυνομία κατά τη σύλληψη.

Zήτησαν επίσης να τους δοθούν και στοιχεία τα οποία σχετίζονται με άλλες κατηγορίες οι οποίες πιθανόν να υποδεικνύουν νέες κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανέγνωσε το βαρύ κατηγορητήριο απέναντι στο οποίο ο Στρος Καν δήλωσε αθώος. Η επόμενη φορά που μίλησε ο DSK ήταν όταν απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που θα έχει η πιθανή απουσία του από την δίκη.

Μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος του Στρος Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε πως μετά την αξιολόγηση των στοιχείων θα αποδειχτεί πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιοδήποτε εξαναγκασμό της καμαριέρας, ενώ τόνισε επίσης πως ο Στρος Καν δέχεται χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της καμαριέρας τόνισε πως και η πελάτισσά του δέχεται χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης . Δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως η καμαριέρα είναι μπλεγμένη σε κάποιο σχέδιο για την ανατροπή του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με το αν η πλευρά του Στρος Καν τους έχει προσεγγίσει με σκοπό να πετύχει ένα οικονομικό συμβιβασμό.

Η «πελάτισσά μου θα έρθει στο δικαστήριο και θα πει όλα όσα της έκανε ο Στρος Καν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια στο δικαστικό σήριαλ που αναμένεται να διαρκέσει μήνες , θα δωθεί στις 18 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη ΔΝΤ Στρος Καν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ