Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Ερχονται χιόνια, καταιγίδες και βροχές - iefimerida.gr

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Ερχονται χιόνια, καταιγίδες και βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρό -Ερχονται χιόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού έρχεται από σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια, καταιγίδες και βροχές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το επόμενο διήμερο θα είναι βροχερό σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ηδη από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στέρεας. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Για την Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα έχει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα το απόγευμα και το βράδυ κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ