Κέρδη ρεκόρ 50 δισ. ευρώ για τη Google το 2012 - iefimerida.gr

Κέρδη ρεκόρ 50 δισ. ευρώ για τη Google το 2012

Κέρδη ρεκόρ 50 δισ. ευρώ για τη Google το 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετική ήταν η χρονιά που έφυγε για τον κολοσσό της Google η οποία κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ κερδών με τα έσοδά της να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 50 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία έφτασε στο ποσό ρεκόρ κυρίως εξαιτίας του εκρηκτικού τελευταίου τριμήνου της χρονιάς όπου σημείωσε έσοδα 14,41 δισ. δολάρια περίπου 26% παραπάνω από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, ενώ και τα προηγούμενα τρίμηνα κινήθηκε σε αυξημένους ρυθμούς της τάξης του 8% σε σχέση με το 2011.

Τα συνολικά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 36% σε σχέση με το 2011.

Σε γενικές γραμμές η εταιρεία συνέχισε την ανοδική της πορεία εκτός από τη διαφημιστική εταιρεία Google Adwords, καθώς το κόστος ανά κλικ έπεσε κατά 6% με τους διαφημιζόμενους να πληρώνουν λιγότερα χρήματα για να προβάλλονται, κυρίως εξαιτίας των διαφημίσεων που προβάλλονται μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ