«Κάποιοι αποφάσισαν να με θυσιάσουν για να σωθούν πολιτικά» - iefimerida.gr

«Κάποιοι αποφάσισαν να με θυσιάσουν για να σωθούν πολιτικά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για διάτρητη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής, αλλά και για προειλημμένη απόφαση έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ τόνισε πως κάποιοι αποφάσισαν να τον θυσιάσουν μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση του κόσμου για να σωθούν πολιτικά.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και δεν έδωσε πειστική εξήγηση για την ακίνητη περιουσία του, αλλά και τη διασύνδεσή της με offshore εταιρίες στις οποίες εμφανίζονται συγγενικά του πρόσωπα.

Στην υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως η σύμβαση με την οποία παραγγέλθηκαν αποτελεί «την καλύτερη σύμβαση που είχαμε ποτέ», ενώ επισήμανε πως με την υπογραφή της «εξασφαλίσαμε το πλέον ισχυρό μη πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο». Παραδέχθηκε όμως την ύπαρξη «μιζαδόρων που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη δουλειά», κατά την διάρκεια της θητείας του ίδιου στη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Μπορώ να έχω εγώ γνώση τι γίνεται»; αναρωτήθηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος καταλήγοντας πως μόνο με την κλήση του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη αλλά και των υπουργών που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει όλη η αλήθεια στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Έντονη όμως ήταν η αντίδραση του στην ερώτηση για το επίμαχο έμβασμα της κατασκευάστριας εταιρίας των υποβρυχίων Ferrostaal και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σύνδεσή του με παράνομες πληρωμές σχετικές με την υπογραφή της σύμβασης για τα υποβρύχια.

Αρνήθηκε τον προκλητικό τρόπο ζωής που του καταλογίζουν, λέγοντας πως «Σαράντα χρόνια ζω στην πολιτική ζωή του τόπου και με ξέρει ο κόσμος παντού, δεν έχω αλλάξει». Τέλος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται σχετικά με το κόστος του γάμου του στο ξενοδοχείο «George V» στο Παρίσι το 2004.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ