«Ανησυχία και αλληλεγγύη» για την Ελλάδα της κρίσης δείχνει η παρουσία του επικεφαλής της σημαντικής Αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή και καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του Πέμπτη και Παρασκευή, ο κ. Χάρις θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, με την εβραϊκή κοινότητα και άλλους παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
«Εδώ και δεκαετίες η American Jewish Committee πραγματοποιεί επισκέψεις στην Ελλάδα, όπου έχουμε φίλους στην κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών, την Εκκλησία και φυσικά στην Εβραϊκή Κοινότητα. Πιο πρόσφατα, από τότε που ξεκίνησε η δραματική οικονομική κρίση, ερχόμαστε ακόμα πιο τακτικά. Με την παρουσία μας, θέλουμε να επιδείξουμε την ανησυχία μας και αλληλεγγύη μας. Επίσης, επιδιώκουμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση έπειτα από κάθε επίσκεψη προκειμένου να ενθαρρύνουμε την καλύτερη κατανόηση αλλά και την υποστήριξη για την Ελλάδα, μέσω των γραφείων της AJC στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και αλλού.
Υπάρχουν ευκαιρίες για ακόμη στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη είναι σημαντικές» δήλωσε στο ΑΠΕ.
Κίνδυνος για τη Δημοκρατία η Χρυσή Αυγή
«Η ανησυχητική άνοδος ακροδεξιών κομμάτων σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα και η Ουγγαρία απειλεί τον κοινωνικό ιστό των δημοκρατιών. Κανένας δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες.
Η προσπάθεια στοχοποίησης μειοψηφιών ή της δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων για τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας, εξαιτίας της θρησκείας, του χρώματος ή της χώρας προέλευσής τους, αποτελούν, στον πυρήνα τους, μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατικής κοινωνίας. Τέτοια κόμματα προσφέρουν τον πειρασμό να πιστέψει κάποιος ότι έχουν όλες τις απαντήσεις, είτε αυτό αφορά την υψηλή ανεργία ή τις μειώσεις μισθών, το έγκλημα και τη μετανάστευση. Στην πραγματικότητα, δεν τις έχουν.
Οι απλοϊκές απαντήσεις μπορεί να φαίνονται δελεαστικές σε μερικούς ανθρώπους, αλλά δεν προσφέρουν μια σοβαρή και επιτυχημένη έξοδο από τις σημερινές προκλήσεις. Σίγουρα, η Ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας διαφωτιστικός και νηφάλιος οδηγός σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο κ. Χάρις.