Αισιόδοξος ο γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζυπέ για την υποψηφιότητα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζυπέ για την υποψηφιότητα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την υποψηφιότητα της υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Είμαι πολύ αισιόδοξος για την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ", τόνισε ο Ζυπέ από την Ουάσινγκτον.

"Είναι μια γυναίκα που χαίρει μεγάλου σεβασμού, είναι πολύ ικανή και έχει μια εξαιρετικά καλή εικόνα ανάμεσα στους συναδέλφους της υπουργούς Οικονομικών", πρόσθεσε ο Ζυπέ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Στρος-Καν, ο γάλλος ΥΠΕΞ είπε ότι πρόκειται για "ένα ανθρώπινο δράμα" και επισήμανε δύο βασικές αρχές: τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της αμερικανικής δικαιοσύνης και το τεκμήριο της αθωότητας.

"Ο κ. Στρος-Καν δεν έχει καταδικαστεί και πρέπει να θεωρείται αθώος", υπογράμμισε ο Ζυπέ και κατέληξε: "Δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε την σημασία αυτού του φαινομένου για την πολιτική ζωή της Γαλλίας και ειδικά για τις γαλλο-αμερικανικές σχέσεις".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ΔΝΤ Λαγκάρντ Αλέν Ζυπέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ