Τσίπρας: Θα καταθέσουμε στο ΔΝΤ τις θέσεις μας για μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θα καταθέσουμε στο ΔΝΤ τις θέσεις μας για μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση

Τσίπρας: Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόκτηση εμπειριών και η δυνατότητα να προβληθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον βασικό στόχο του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τις επαφές τις οποίες θα έχει.

Μετά την άφιξή του στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές», προσθέτοντας ότι βασικός στόχος των επαφών είναι να κατατεθούν οι εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα στις ΗΠΑ, καθώς «αυτή την στιγμή η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η πολιτική της ύφεσης -συνολικά στην Ευρώπη-, δημιουργεί κινδύνους αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας».

Για τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου και στελέχη δεξαμενών σκέψης, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές», ενώ σημείωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει σε ένα κοινό που παίζει σημαντικό ρόλο (Brookings Istitution,Κολούμπια), αλλά και να απευθυνθεί στην Ελληνική Ομογένεια και σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής.

«Θα συναντηθώ επίσης με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτή η δυνατότητα είναι σημαντική καθώς αναγνωρίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που δεν βρέθηκε τυχαία σε τόσο υψηλά ποσοστά».

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να περιμένει η Ελλάδα και η Ευρώπη από τις ΗΠΑ , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή την οικονομική κρίση, ενώ και στη χθεσινή ομιλία κατά την ορκωμοσία του έθεσε στο επίκεντρο τη στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης.

«Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το φάρμακο για την κρίση, τελικά, είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια. Και ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, έχει γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιδεινώθηκε, όμως, η κατάστασή της όλα αυτά τα χρόνια, όπου εφαρμόζεται ένα αδιέξοδο πρόγραμμα. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να καταθέσουμε αυτές τις διαπιστώσεις, κυρίως όμως και την εναλλακτική μας οπτική απέναντι στην κρίση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το βράδυ σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI).

Μετά την αμερικανική πρωτεύουσα, θα έχει συναντήσεις και θα μιλήσει σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ