Ανέλαβε την προεδρία του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

Ανέλαβε την προεδρία του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του Eurogroup ξεκίνησε σήμερα με την αλλαγή του προέδρου, με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γιέρεν Ντάισελμπλουμ να αναλαμβάνει τα ηνία έπειτα από την αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι υπουργοί Οικονομικών των 17, που συνεδρίαζαν στις Βρυξέλλες, επέλεξαν τον Ντάισελμπλουμ για τη θέση του προέδρου του Eurogroup «παρά μία ψήφο ομοφώνως», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου Γκι Σουλέρ που δεν θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στους συναδέλφους του υποστήριξε πως φιλοδοξεί να μεταφέρει τις αποφάσεις και τη δράση του Eurogroup από την απλή αντιμετώπιση των κρίσεων σε πιο μακρόπνοες πολιτικές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη και στην αναθέρμανση της ανάπτυξης και προς την κατεύθυνση αυτή βλέπει αναβάθμιση του νέου ρόλου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ