«Και οι κρίνοντες κρίνονται» απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στους δικαστές - iefimerida.gr

«Και οι κρίνοντες κρίνονται» απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στους δικαστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε όσα ισχυρίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου.

Η κυρία Θάνου είχε δηλώσει πως επιβάλλεται να αποφεύγονται δηλώσεις των πολιτικών με τις οποίες αποδοκιμάζονται δικαστικές αποφάσεις ή επικροτούνται ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές.

«Και οι κρίνοντες κρίνονται» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, σημειώνοντας ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις.

«Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε» αναφέρει το non paper που υποστηρίζει πως ο κ. Δένδιας διευκρίνισε στη συνέντευξή του ότι δεν στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Η απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί όντως αίσθηση του καθήκοντος. Αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και όχι δια των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων» καταλήγει το non paper του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ