Ένας για όλους..και όλοι για έναν - iefimerida.gr

Ένας για όλους..και όλοι για έναν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χθες βράδυ, σε έναν τελικό που δεν συστήνονταν για καρδιακούς, επί του αιωνίου αντιπάλου του Ολυμπιακό, στην παράταση με 101-94. Έτσι η ομάδα του τριφυλλιού έφτασε, στις 13 κατακτήσεις τα τελευταία 14 χρόνια του πρωταθλήματος Ελλάδας. Αυτό ήταν το 32ο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού και ο 51ος τίτλος συνολικά για τον σύλλογο.

Ένας συγκλονιστικός τελικός που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, επειδή αυτή η νίκη ήρθε χωρίς τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, που τραυματίστηκε στο 1.10 της πρώτης περιόδου. Ο Καλάθης όμως, κάλυψε επάξια το κενό του αρχηγού στο οργανωτικό κομμάτι και οι Μπατίστ και Φώτσης "ανέλαβαν" τα καλάθια. Όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού δούλεψε σκληρότερα για να καλύψει το κενό του 3D.

Η αρχή για τον Παναθηναϊκό ήταν ιδανική. Ένα τρίποντο του Φώτση και δύο βολές του Βουγιούκα έφερε το σκορ στο 5-0. Ο Διαμαντίδης στραβοπατάει και αποχωρεί από τον αγώνα τραυματίας, μην μπορώντας να πιστέψει στην ατυχία του. Ο Ολυμπιακός δεν αργεί να διαβάσει το ματς, και εκμεταλλεύεται το σοκ που υπάρχει στην άλλη πλευρά από την απώλεια του αρχηγού τους, ξεκινώντας την επίθεση του δίχως όμως να μπορεί να ξεφύγει καθόλου σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 17-18 υπέρ των ερυθρολεύκων.

Στην δεύτερη περίοδο, παρέμενε ίδια η κατάσταση με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ, μέχρι που ένα επιμέρους σερί από τον Ολυμπιακό(6-2) έφερε τον δείκτη του σκορ στο 24-27. Τότε ήταν που ένα αντιαθλητικό φάουλ του Γλυνιαδάκη, δημιούργησε μια μικρή διακοπή στο ματς. Ο Καιμακόγλου πήγε να εκτελέσει τις βολές, όμως το φάουλ είχε γίνει στον Άλεξ Μάριτς, και τότε ο πάγκος του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα στον κομισάριο του αγώνα. Οι διαιτητές μη μπορώντας να βρουν μια λύση, ακύρωσαν την βολή που είχε εκτελέσει ο Καιμακόγλου, δίνοντας την κατοχή στον Ολυμπιακό, και χρεώνοντας τους πάγκους από μία τεχνική ποινή. Ακολούθησε η επαναφορά της μπάλας, και ο Πρίντεζης σκόραρε με τρίποντο. Πλέον το σκορ, μαζί με την άκυρη βολή του Καιμακόγλου πήγαινε στο 23-30. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε γρήγορα, και συνέχισαν οι ομάδες χέρι-χέρι, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους πράσινους να προηγούνται με 41-39.

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στην τρίτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ολυμπιακού να σκοράρει, ο Τεόντοσιτς για ακόμα έναν τελικό ήταν απογοητευτικός, και προηγήθηκε με 45-39. Νίκολας και Μπατίστ έκατσαν στον πάγκο και ο Ολυμπιακός μέσα σ' ένα λεπτό ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με συνεχή τρίποντα από Παπαλουκά και Σπανούλη. Με μικρό σερί ανταπέδωσε ο Παναθηναϊκός. Μια αψιμαχία μεταξύ Τσαρτσαρή και Μαυροκεφαλίδη άναψε ακόμα περισσότερο τα αίματα, και η περίοδος έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 60-61.

Η τελευταία περίοδος μας επιφύλασσε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει έναν σταθερό επιθετικό πόλο την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός σκόραρε κυρίως με Μπουρούση και τον Βασίλη Σπανούλη, που έβαλε και ένα μοναδικό τρίποντο από τα 8 μέτρα, που έφερε τους ερυθρόλευκους μπροστά με 62-66. Τότε μίλησε η κλάση του Αντώνη Φώτση και με δύο δικά του καθοριστικά τρίποντα έφερε την ισοφάριση για τους πράσινους στο 68-68. Ο αγώνας συνεχίστηκε στην ίδια ένταση και τα απίστευτο κρεσέντο του Φώτση έδωσε μεγάλη ώθηση στην εξέδρα, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά με 79-77. Στο τελευταίο δίλεπτο, το παιχνίδι πήγε στην ρώσικη ρουλέτα των ελεύθερων βολών. Με άστοχες βολές από τους Μαυροκεφαλίδη και Παπαλουκά, και το άστοχο τρίποντο του Σάτο, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση με το σκορ να κλείνει στο 83-83.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός, φάνηκε πιο έτοιμος ψυχολογικά και πήρε εύκολα την νίκη με 101-94, με τους ερυθρόλευκους να παρατάνε το ματς ένα λεπτό πριν την λήξη του.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σε έναν τέτοιο τελικό η βλακεία επικράτησε της λογικής και του fair game. Περίπου 80 οπαδοί του τριφυλλιού, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο ,3.5'' πριν την λήξη του αγώνα και μερικοί από αυτούς προσπάθησαν να επιτεθούν σε παίκτες και παράγοντες του Ολυμπιακού. Συγκλονιστική εικόνα ο τραυματίας Διαμαντίδης που έσπευσε να προστατέψει τον συνάδελφο του Μπουρούση από τους ανεγκέφαλους. Στην συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού, προσπάθησαν να αδειάσουν το γήπεδο ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας κανονικά. Ο αγώνας τελείωσε δίχως άλλα παρατράγουδα, ευτυχώς.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την στήριξη του και έσπευσαν να στηλιτεύσουν τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της παράτασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ