Είναι από τις συνταγές που όλοι τρώμε σε γιαπωνέζικο εστιατόριο. Τα σουβλάκια κοτόπουλο γιακιτόρι. Είναι εύκολα στην προετοιμασία και έχει το καλό ότι αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε και μερικά στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε στην ώρα που θέλουμε. Με φρέσκια σάλτσα, εννοείται!
Η συνταγή έχει αυτή τη μαγική σάλτσα των Ιαπώνων, μέλι με τζίντζερ, που δίνει γλύκα στη γεύση και καραμελωμένη όψη στο φαγητό μας.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
20 cl σάλτσα σόγιας
10 cl ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο (στα σούπερ μάρκετ)
Πιπέρι (όχι αλάτι, βάλαμε σόγια)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα στήθη σε κυβάκια για σουβλάκι
- Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα για το μαρινάρισμα (μέλι, σόγια, ξύδι, τζίντζερ) και το ρίχνουμε πάνω στα κυβάκια. Ανακατεύουμε καλά
- Είναι καλύτερα να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, αν δεν υπάρχει χρόνος, οκ!
- Βάζουμε τα κυβάκια σε ξύλινο σουβλάκι (περίπου 5 ή 6 κομμάτια)
- Ψήνουμε σε γκριλ όπως για κάθε ψητό κρεατικό ή κοτόπουλο
- Στο μεταξύ τη σάλτσα που έχουμε στο μπολ δεν την πετάμε. Την βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, να καραμελώσει λίγο
- Οταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα, τα περνάμε στη σάλτσα ή την τοποθετούμε από πάνω.
Τρώγονται με κάθε είδους συνοδεία, από ρύζι ως λαχανικά στον ατμό. Σε ένα σούπερ μάρκετ αγοράστε και σάκε, το ποτό των Ιαπώνων (από ρύζι). Ζεστάντε το λίγο, σε φούρνο μικροκυμάτων, και θα με θυμηθείτε!