Μπαίνετε στο σούπερ μάρκετ και αποφεύγετε το σταντ με τα ψάρια. Είναι πολύ ακριβά, είναι πολύ μπελαλίδικα, θα βρωμίσουν πάλι την κουζίνα σας...Αποτέλεσμα, κι αυτό ισχύει για όλους, τρώμε πολύ λίγα ψάρια, κυρίως γιατί δεν είναι «εύχρηστα».
Ψάξτε λίγο καλύτερα τον φρέσκο σολωμό. Δεν είναι ακριβός, είναι εξαιρετικά χρήσιμη τροφή και εύκολη στην παρασκευή της. Θα σας υποδείξω τρεις τρόπους σήμερα:
1. Σολωμός στον ατμό με πατάτες και μπρόκολο
Αγοράστε ένα ωραίο φρέσκο φιλέτο σολωμού
Πλύντε το καλά
Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
Τοποθετήστε τις πατάτες και τα μπουκετάκια μπρόκολου στον πάτο της κατσαρόλας ατμού
Από πάνω τοποθετήστε τον σολωμό
Βράζετε περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα
Οταν όλα είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ
Προσθέτετε χοντρό αλάτι, θυμάρι, ελαιόλαδο και λεμόνι
Είναι μοναδική συνταγή.
2. Σολωμός στο γκρίλ ή το τηγάνι
Αλατίζετε εκ των προτέρων το ψάρι και τοποθετείτε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
Κάνετε το ίδιο αν θέλετε να το ψήσετε σε γκριλ
Για να μη λερώσετε το γκριλ σας, βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι, χωρίς λάδι
Οταν ψηθεί προσθέστε αλάτι και λαδολέμονο
3. Σολωμός σε σος τεριάκι
1 φιλέτο σολωμού
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι του καφέ τζίτσερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το γκριλ στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
- Τυλίξτε το σολωμό με τα υλικά και αφήστε τον στο μπολ για 10 λεπτά, τουλάχιστον
- Σε ένα ταψάκι στρώστε λίγο αλουμινόχαρτο
- Τοποθετήστε εκεί τον σολωμό, προσθέστε λίγο αλατοπίπερο αν θέλετε
- Προσθέστε όλη τη σος μελιού από πάνω
- Ψήνετε από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά εκάστη
- Σερβίρετε με ρύζι κλασικό ή μπασμάτι.
- Είναι καλύτερα να το σερβίρετε με λαχανικά που έχετε σιγοψήσει στο τηγάνι με λίγο λαδάκι και λίγες σταγόνες νερού: πιπεριές χρωματιστές, κολοκύθι, πατάτες, φινόκιο, ό,τι σας βρίσκεται.