O θρυλικός Νεντ Κέλι ενταφιάστηκε με την οικογένειά του μετά από 132 χρόνια - iefimerida.gr

O θρυλικός Νεντ Κέλι ενταφιάστηκε με την οικογένειά του μετά από 132 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα λείψανα ενός θρυλικού παράνομου της Αυστραλίας, ο οποίος απαγχονίστηκε πριν από 132 χρόνια, θάφτηκαν επίσημα δίπλα στην οικογένειά του σε τελετή που έγινε την Κυριακή.

Ο θρυλικός Νέντ Κέλι που ακόμη και σήμερα θεωρείται από πολλούς Αυστραλούς, ως ένα ρομαντικός λαϊκός ήρωας, ο αποκαλούμενος Ρομπέν των Δασών της Αυστραλίας, εκτελέστηκε το 1880. Τα οστά του ανακαλύφθηκαν το 2011 σε ένα ανώνυμο τάφο σε φυλακή της πολιτείας της Βικτόριας.

Τα λείψανα παραδόθηκαν στους απογόνους του, ο οποίοι αποφάσισαν να τα ενταφιάσουν δίπλα σε αυτά της μητέρας του και των αδελφών του, σε έναν «ανώνυμο» τάφο στη μικρή πόλη Γκρέτα στη βόρεια Βικτώρια.

Δεκάδες απόγονοι του Νέντ Κέλι παρακολούθησαν την ιδιωτική ταφή. Το φέρετρο με τα λείψανα του «παράνομου» καλύφθηκε με σκυρόδεμα για την πρόληψη από πιθανή απόπειρα κλοπής των οστών. Το κρανίο του Κέλι δεν βρέθηκε μαζί με τα λείψανά του.

Ο Κέλι έχει απαθανατιστεί ως λαϊκός ήρωας στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Όμως, άλλοι τον θεωρούν ως έναν «φαύλο» εγκληματία που σκότωσε τρεις αστυνομικούς μαζί με την συμμορία του, που περιελάμβανε και τους δύο αδελφούς του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία τάφος Νεντ Κέλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ