Καμίλο Νόλλα: Mobile in NY-«Εν κινήσει στη Νέα Υόρκη» στο Μουσείο Μπενάκη - iefimerida.gr

Καμίλο Νόλλα: Mobile in NY-«Εν κινήσει στη Νέα Υόρκη» στο Μουσείο Μπενάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 στις 20.00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα εγκαινιαστεί η ατομική φωτογραφική έκθεση του Καμίλο Νόλλα, με τίτλο Mobile in NY-Εν κινήσει στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί ο διεθνούς εμβέλειας επιμελητής και καθηγητής φωτογραφίας στο New York University, Fred Ritchin, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 έγχρωμες φωτογραφίες που ο Καμίλο Νόλλας «τράβηξε» με το κινητό του τηλέφωνο το διάστημα 2009-2010, περίοδο που έζησε στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Ο ίδιος ανήκει στη γενιά των “manual” φωτογράφων (με βαρύ εξοπλισμό, ογκώδεις φακούς, τρίποδες κλπ) και μολονότι γνώριζε τις περιορισμένες δυνατότητες που θα διέθετε, επέλεξε τη λύση του φωτογραφικού κινητού, αφενός γιατί ήθελε να έχει πάντοτε μια κάμερα μαζί του, αφετέρου γιατί είχε την περιέργεια να καταλάβει αν η ψηφιακή τεχνολογία έφερε την ίδια ανανέωση στις τέχνες, με αυτή που έφερε η κατασκευή της πρώτης Leica στη φωτογραφία το 1925.

Στην αίθουσα θα προβάλλεται βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, με το ίδιο θέμα, τραβηγμένο με το ίδιο κινητό τηλέφωνο που έγιναν και οι φωτογραφίες. Το μοντάζ του βίντεο πραγματοποίησε ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, ενώ τη μουσική έχει κάνει ο Γιάννης Σαξώνης.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος (Ελληνικά-Αγγλικά) από τις εκδόσεις Καστανιώτη με 54 φωτογραφίες, κείμενα των Fred Ritchin και Καμίλο Νόλλα, καθώς και ένα ποίημα του Χρήστου Τσιάμη.

Διάρκεια: 10 Ιουνίου 2011 – 31 Ιουλίου 2011

Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, 210 3453111

Ωράριο Λειτουργίας

Τετ, Πέ, Κυρ: 10.00-18.00

Παρ, Σάβ:10.00-22.00

Δευτ, Τρ: Κλειστά

www.benaki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ