Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα

Στουρνάρας: Δε θα χρειαστούν νέα μέτρα αν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι και το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας .

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι τα μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και 2014 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σημειώνοντας ότι πήγε καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και το ίδιο ελπίζει για το 2013 το οποίο θα σημάνει ότι το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

«Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πλέον πολύ μικρή.

Χαρακτήρισε, ακόμη, «πολύ ισχυρή» την τρικομματική κυβέρνηση και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ σημειώνοντας «η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το θέμα ως άλλοθι για την έλλειψη επιχειρημάτων για την οικονομία».

Τέλος, σε ερώτηση εάν έμαθε από τις ενέργειες των προακτόχων του ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε «προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, δεν κοιτάω πίσω αλλά μπροστά, έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Φωτογραφία-Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ