Σαμαράς: Ψήφισα σε μια κάλπη γιατί ψήφισα ως βουλευτής και όχι ως πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ψήφισα σε μια κάλπη γιατί ψήφισα ως βουλευτής και όχι ως πρωθυπουργός

Σαμαράς: Ψήφισα σε μια κάλπη γιατί ψήφισα ως βουλευτής και όχι ως πρωθυπουργός-Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε την ανακοίνωση του αποτελέσματος μετά τις 2 τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες που φέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μόνο στην κάλπη που είχαν προτείνει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, γα την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Εξαίρεση αποτέλεσε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ψήφισε και στις τέσσερις.

Και στις τέσσερις κάλπες ψήφισε και ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.

Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν διασπασμένοι, καθώς ο στενός κυβερνητικός πυρήνας, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη, εκείνη που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση, ωστόσο, ορισμένοι ψήφισαν και στις τέσσερις και μόνο ένας, ο Παύλος Σιούφας ψήφισε σε δύο, την κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε εκείνη που προτείνει και την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Χρήστος Αηδόνης ανεξάρτητος βουλευτής, ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ, ο Θεόδωρος Παραστατίδης ανεξάρτητος βουλευτής, η Ηρώ Διώτη και ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την έξοδό του από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δημοσιογράφους: «Δεν έδωσα γραμμή εγώ ψήφισα σε μια κάλπη ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ότι θέλει. Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε πως ψήφισε και στις τέσσερις κάλπες διότι ψήφισε με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής και υποστήριξε πως αν προσερχόταν στη διαδικασία ως απλός βουλευτής θα ψήφιζε μόνο σε μία.

Παράλληλα, μόνο στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν οι εξής βουλευτές της ΝΔ: Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νότης Μηταράκης, Σοφία Βούλτεψη, Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Καράμπελας, Βασίλης Υψηλάντης, Γεωργία Μπατσαρά, Λευτέρης Αυγενάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλογιάννης, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Κέλλας, Θανασης Νάκος, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Διονύσης Σταμενίτης, Άννα Μάνη, Κώστας Σκρέκας, Ευθύμης Καρανάσιος, και Γιώργος Καλαντζής

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ