Εθελοντής στην Περιφέρεια από σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - iefimerida.gr

Εθελοντής στην Περιφέρεια από σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αργία τέθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η απόφαση έρχεται μετά την καταδίκη του από το Εφετείο σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Από το δικαστήριο κρίθηκε ότι ο Π. Ψωμιάδης έκανε «κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας, και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης, της ισότητας και της εξυπηρέτησης τον έχοντα τον νόμο».

Τονίζεται ακόμη ότι η απόφαση για τη μείωση στο ελάχιστο του ύψους των προστίμων -από 89.000 σε 5.000 ευρώ- «δεν μπορούσε, σαφώς, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν πρατηριούχο καυσίμων, ο οποίος διαθέτοντας νοθευμένα καύσιμα (με τη μέθοδο του αποχρωματισμού) κέρδιζε πολύ περισσότερα απ' ότι από την καταβολή του προστίμου αυτού του ύψους».

Ωστό ο κ.Ψωμιάδης όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στην ΕΤ3, προτίθεται να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, παρά το γεγονός ότι θα είναι σε προσωρινή αργία. «Δεν πρόκειται να φύγω από την Περιφέρεια. Θα παραμείνω εδώ, χωρίς να έχω τον τίτλο του Περιφερειάρχη - το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνον ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν έξι μήνες - κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ. Εξάλλου, δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτε. Έχουμε τον Αρειο Πάγο».

Τη συμπαράσταση της ΝΔ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, του Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μετά την υπογραφή από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιο Σώκο, της απόφασης με την οποία τίθεται σε προσωρινή αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι μια εξέλιξη η οποία έπρεπε και μπορούσε να αποτραπεί από την πλευρά της κυβερνήσεως. Κι είναι μια εξέλιξη που δείχνει ένα πνεύμα ρεβανσιστικό. Η ΝΔ συμπαραστέκεται στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος ο Παναγιώτης θα δικαιωθεί από την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ