Εντονες διαβουλεύσεις στο γραφείο του Μεϊμαράκη για τα ψηφοδέλτια - iefimerida.gr

Εντονες διαβουλεύσεις στο γραφείο του Μεϊμαράκη για τα ψηφοδέλτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαός επικρατεί από τις 10.30 το βράδυ στο Κοινοβούλιο καθώς όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα ψηφοδέλτια που είχαν μοιραστεί για την ψηφοφορία στις 4 κάλπες οι οποίες ήδη είχαν στηθεί.

Επί πολύ ώρα, τογραφείο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη έγινε τόπος διαβουλεύσεων καθώς διαδοχικά μπήκαν σε αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και εκπρόσωποι των κομμάτων. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος βγαίνοντας έστειλε μέσα τους κυρίους Νότη Μαριά και Βασίλη Καπερνάρο λέγοντάς τους, «πηγαίνετε εσείς γιατί εγώ θα τσακωθώ».

Το πρόβλημα έγκειται σταν αν μπορούν οι βουλευτές να επιλέξουν μία ή όλες τις προτάσεις και το με ποιά από αυτές τις προτάσεις μπορεί να παραπεμφθεί κάποιος στη διαδικασία της προανακριτικής.

Για παράδειγμα εάν έχουν δύο προτάσεις αριθμό ψήφων πανω από 150 θα προχωρήσουν και οι δύο προτάσεις ή όχι.

Εντονες διαβουλεύσεις στο γραφείο του Μεϊμαράκη για τα ψηφοδέλτια | iefimerida.gr 0

Ενταση επικράτησε και με την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος που εστάλη στο Κοινοβούλιο λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία με βουλευτές την αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται, καθώς δεν έχουν γνώση του κειμένου.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να ψηφίσουν εφόσον προκύπτουν νέα στοιχεία από τη δικογραφία, ενώ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο βουλευτής Νότης Μαριάς πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία και να μεταφερθεί για την Παρασκευή.

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εάν προκύψουν νέα στοιχεία να μπορούν τα κόμματα να επαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ