Διαμάχη στη Βουλή για τα αμυντικά σχέδια της χώρας που κατέχει ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Διαμάχη στη Βουλή για τα αμυντικά σχέδια της χώρας που κατέχει ο Βενιζέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου έπειτα από την αποκάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει στο γραφείο του αντίγραφα από αμυντικά σχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως κρατά αντίγραφα από τα σχέδια που συνέταξε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας πως τα περιοδικά που ειδικεύονται σε αμυντικά θέματα δημοσιεύουν πιο απόρρητα στοιχεία από αυτά που κατέχει.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω;» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με τη λήξη της πρωτομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να διευκρινισθεί από τον κ. Βενιζέλο πως βρίσκεται ακόμη στην κατοχή του απόρρητο υλικό που αφορά την άμυνα της χώρας.

Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε πως εξεπλάγην από την αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι είναι φυσιολογικό κάποιος που έχει διατελέσει υπουργός να κρατά αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων στο γραφείο του και να μην το έχει καταθέσει όταν φεύγει από τη θέση του.

«Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ομολογούσε ότι κατέχει σημαντικά στοιχεία για την άμυνα της χώρας και από κάτω το κοινό θα χειροκροτούσε» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ