Βενιζέλος: Ο διευθυντής του Τσίπρα μοίραζε τα αντίγραφα της λίστας - Τσίπρας: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο διευθυντής του Τσίπρα μοίραζε τα αντίγραφα της λίστας - Τσίπρας: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωπική επίθεση σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή.

Απαντώντας στον κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν τον θέλει στη Βουλή ως πολιτικό του αντίπαλο αλλά ως κατηγορούμενο.

Του επισήμανε ότι αυτός δεν πήγε πότε να κάνει «δημόσιες σχέσεις με τον κ. Σόιμπλε» αλλά να κρατήσει τη χώρα όρθια εντός του ευρώ.

Και προέβλεψε ότι η Τρόικα θα του ζητήσει να υπογράψει για την επόμενη δόση του δανείου:

«Για να δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απάντησε στις σε βάρος των στελεχών του κατηγορίες που διατύπωσε ο ίδιος στην πρωτολογία του για το ποιος διακινούσε τα αντίγραφα της λίστα και το ποιός τα έδωσε προς δημοσίευση.

Είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς (σ.σ. Διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα) που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων. Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου.»

«Σας καταλογίζουμε τεράστια πολιτική ευθύνη. Μετατρέπετε σε ζούγκλα ο δημόσιος βίος. Αυτό είναι που προοιωνίζεται η παρουσία μια νέας πολιτικής δύναμης. Είστε η φωνή της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ανταπάντηση Τσίπρα

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μας κατηγορεί για σκευωρία γιατί υποστηρίξαμε ένα δημοσιογράφο εκδότη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας, αλλά η δημοσίευσή της. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της υπόθεσης».

Οσο για τα της υπογραφής για την επόμενη δόση,ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζητάνε υπογραφές από αυτούς που έχουν στο χέρι επειδή τα ονόματά τους ήταν στις λίστες της Siemens και σε άλλες λίστες».

Βενιζέλος: Είστε επαγγελματίες συκοφάντες

Ο διάλογος έκλεισε με τον κ. Βενιζέλο να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως επαγγελματία ασυγκράτητο συκοφάντη για τα όσα είπε σε σχέση με τις λίστες της Siemens.

Σ ότι δε αφορά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στον Τύπο συμπλήρωσε: «Δεν έχω πρόβλημα που το δημοσίευσε, έχω πρόβλημα που του το δώσατε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ