Κομμένα απ’ τα ΜΜΕ το Facebook και το Twitter στη Γαλλία - iefimerida.gr

Κομμένα απ’ τα ΜΜΕ το Facebook και το Twitter στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαγορεύεται να αναφέρεται το όνομα και των δύο ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο γαλλικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, εκτός αν το Facebook και το Twitter αποτελούν μέρος κάποιας είδησης.

Αυτό αποφάσισε το γαλλικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με βάση ένα ψήφισμα του 1992 που λέει ότι το να ονοματίζονται αυτές οι υπηρεσίες αποτελεί διαφήμιση.

Η εκπρόσωπος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να αναφέρονται κατ’ όνομα τα δύο σάιτ που αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια, όταν υπάρχουν άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες που αγωνίζονται να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα.

Η εξέλιξη αυτή, απόρροια του γαλλικού προστατευτισμού όσον αφορά τη διείσδυση της αμερικανικής κουλτούρας, θα δυσκολέψει σίγουρα τις εταιρίες που διαφημίζονται με τη φράση «Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook», οι οποίες θα πρέπει να αναφέρονται γενικόλογα σε «ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης».

Πηγή: Huffington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter Facebook Γαλλία ΜΜΕ απαγόρευση Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ