Το 70% των Ευρωπαίων αποδοκιμάζει την ΕΕ λόγω κρίσης - iefimerida.gr

Το 70% των Ευρωπαίων αποδοκιμάζει την ΕΕ λόγω κρίσης

Το 70% των Ευρωπαίων αποδοκιμάζει την ΕΕ λόγω κρίσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αντί- ευρωπαϊκό» κλίμα φαίνεται ότι έχουν διαμορφώσει οι λαοί της Ευρωζώνης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου μόλις το 30% έχουν θετική άποψη για την Ένωση, με πολλούς να αποδίδουν την αρνητική αυτή τάση στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη την τελευταία τριετία.

Η έρευνα, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πτώση για την προτίμηση που δείχνουν οι Ευρωπαίοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ποσοστό να σημειώνει μείωση 22% από το 52% που είχε σημειώσει πριν πέντε χρόνια, με τις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία να σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Σύμφωνα με πολλές αναλύσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν ότι έχει κλιμακωθεί ο ευρωσκεπτικισμός, καθώς τα κόμματα που τον εκφράζουν αύξησαν τα ποσοστά τους, αντανακλώντας την πεποίθηση των πολιτών της Ευρώπης ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική άλλα κυρίως διοικητική, με το μοντέλο πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεωρείται από πολλούς αποτυχημένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ