Οργάνωση αναρχικών έκαψε όχημα του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη - iefimerida.gr

Οργάνωση αναρχικών έκαψε όχημα του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη

Οργάνωση αναρχικών έκαψαν όχημα του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργάνωση αναρχικών που αυτοαποκαλείται «Αναρχικοί για τη διάδοση των ανατρεπτικών δομών», με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, 13 Ιανουαρίου τζιπ της κρατικής υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, που αποτελεί παράρτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη τυλίχτηκε στις φλόγες.

Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε η συγκεκριμένη οργάνωση με προκήρυξη που έστειλε στο XanthiPress.gr και αναρτήθηκε επίσης στο Indymedia. Στην προκήρυξη επικρίνεται ο ρόλος του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη στα θέματα διαχείρισης του μειονοτικού στοιχείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η προκήρυξη «η διαχείριση της μειονότητας γίνεται για την καλύτερη επιβολή των όρων που βάζουν τα κράτη μεταξύ τους στο παιχνίδι των διακρατικών ανταγωνισμών» ενώ επισημαίνεται ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί εντολοδόχο των αφεντικών του ελληνικού κράτους όσον αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για εξωτερικές υποθέσεις και προασπίζει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στο εξωτερικό»

Παράλληλα στην προκήρυξη σχολιάζεται η γενική στάση της χώρας και του κεφαλαίου στη Βαλκανική χερσόνησο κατά τις τελευταίες δεκαετίες: «Ας θυμηθούμε τώρα πόσο εύκολα επεκτάθηκε το ελληνικό κεφάλαιο στα Βαλκάνια τη δεκαετία του '90 συμμετέχοντας σε δύο πολέμους» ενώ γίνεται λόγος για «ολομέτωπη επίθεση στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και σε κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος»

Τέλος διευκρινίζουν ότι τάσσονται «επιθετικά και εχθρικά απέναντι σε κάθε είδους εθνική ενότητα και σε κάθε κρατικό μηχανισμό που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη των αφεντικών και να σπείρει το μίσος ανάμεσα στο πολυεθνικό προλεταριάτο» και σχολιάζουν καυστικά τα τεκταινόμενα της χώρας: «Μιλάνε για ανομία αυτοί που κηρύξανε τον πόλεμο στην κοινωνία στέλνοντας τόσους προλετάριους στις ουρές συσσιτίων και στις αυτοκτονίες. Μιλάνε για ανομία αυτοί που έχουν τα κεφάλαια κρυμμένα στις τράπεζες του εξωτερικού μέσω των νόμων που θεσπίζουν. Ε ναι λοιπόν, είμαστε για αυτούς άνομοι γιατί δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα μέσω νόμων να καθορίζει τις ζωές μας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ