Αφού κατάφεραν να σκοτώσουν τον Ασλάν Ουσογιάν, τότε όλα είναι δυνατά! - iefimerida.gr

Αφού κατάφεραν να σκοτώσουν τον Ασλάν Ουσογιάν, τότε όλα είναι δυνατά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγοι μαφιόζοι στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος είχαν την τιμή να παρομοιάζονται με τον θρυλικό Κάιζερ Σέζε της κινηματογραφικής ταινίας «Συνήθεις ύποπτοι» του 1995. Ο μοναδικός που είχε μέχρι και χθες αυτή την τιμή ήταν ο Ασλάν Ουσογιάν: σχεδόν αόρατος, τον συνέκριναν με τη χοντρή αράχνη που κάθεται στο κέντρο του ιστού και δεν βρωμίζει ποτέ τα χέρια της!

Από άποψη κοψιάς και χαρακτηριστικών προσώπου, ο Ασλάν Ουσογιάν αποτελεί κυριολεκτικά την επιτομή του μαφιόζου, σε σημείο να αναρωτιέσαι μήπως τελικά η παραεπιστήμη του «φυσιογνωμισμού» έχει παρεξηγηθεί και πρέπει να εισαχθεί επειγόντως στα πανεπιστήμια!

Ο άνθρωπος που είχε τη φήμη του top αρχηγού του ρωσόφωνου οργανωμένου εγκλήματος σε Ρωσία, Ευρώπη, ΗΠΑ και Ισραήλ έπεσε νεκρός από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Μόσχας ως αποτέλεσμα έριδας – σύμφωνα με τις αρχές – με συμμορία Γεωργιανών ανταγωνιστών.

Ο Ασλάν Ουσογιάν, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Παππούς Χασάν», έβγαινε από εστιατόριο όταν σκοπευτής άνοιξε πυρ από κλιμακοστάσιο απέναντι κτιρίου.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, καθώς δέχτηκε τη σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο είχε νοσηλευτεί το 2010 έπειτα από παρόμοια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις σφαίρες του σκοπευτή τραυματίστηκε σοβαρά.και μία 30χρονη γυναίκα που περνούσε τυχαία από εκείνο το σημείο.

Ο Ουσογιάν ήταν κουρδικής καταγωγής από το Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, και ο ίδιος, στη μία μοναδική τηλεοπτική εμφάνισή του, περιέγραφε τον εαυτό του ως συνταξιούχο. Η αστυνομικές αρχές, όμως, τον περιγράφουν ως τον πιο υψηλόβαθμο «vor v zakone» στην ιεραρχία του ρωσόφωνου οργανωμένου εγκλήματος.

Οι vory είναι μία κάστα επαγγελματιών εγκληματιών που διαμορφώθηκε στα σοβιετικά γκούλαγκ τη δεκαετία του 1930:

«Πρόκειται για πραγματικούς δεινόσαυρους που έρχονται από τα βάθη της παλαιοσοβιετικής εποχής των αρχόντων του εγκλήματος», αναφέρει ο Μαρκ Γκαλεότι στους Financial Times, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ειδικός στον ρωσικό υπόκοσμο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο «Παππούς Χασάν» εισήχθη στις τάξεις της «vory v zakone» το 1984 έπειτα από εξέτιση ποινής φυλάκισης για διακίνηση ψεύτικων χρυσών νομιασμάτων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ύποπτος για ξέπλυμα χρημάτων και εμπόριο όπλων, προτού λάβει, το 2006, τον τίτλο του top αρχηγού του Ρωσικού υποκόσμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με τις αρχές να πιστεύουν ότι η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιου ανταγωνισμού με αντίπαλη γεωργιανή φατρία της οποίας ηγείται ο εξίσου υψηλόβαθμος vor Τάριελ Ονιάνι, ο οποίος βρίσκεται από το 2009 στη φυλακή για σειρά απαγωγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ