Λαγκάρντ: H Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: H Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Λαγκάρντ: H Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δραστικές» μεταρρυθμίσεις και εγχώρια υποστήριξη θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας , είναι κατά την Κριστίν Λαγκαρντ τα βασικά προαπαιτούμενα προκειμένου να πετύχει το πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση της, χαρακτηρίζοντας τη δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας, «εντυπωσιακή».

Η ανακοίνωση της κ. Λαγκαρντ, πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία άναψε «πράσινο φως» στην εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ύψους 3,24 δισ. ευρώ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να να θεωρεί πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με την αποκατάσταση της ανάπτυξης στη χώρα και την βιωσιμότητα του χρέους να είναι οι βασικοί στόχοι, όπως δήλωσε, παρά την γενικευμένη ύφεση και τη δυσκολία εφαρμογής του προγράμματος. επισημαίνοντα ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η οποία αντανακλάται στις πρόσφατες ενέργειες για τη μείωση του έμμεσου εργατικού κόστους και για τη μεταρρύθμιση στην αγορά των αγαθών. Υποστήριξε ότι θα είναι επίσης σημαντικό για την κυβέρνηση να παραδώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της διακυβερνητικής διαδικασίας, εάν είναι απαραίτητο, όπως εκτιμά.

Τέλος, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι «οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές και το ΔΝΤ για να διασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος, επαναβεβαίωσαν το καθεστώς του ΔΝΤ ως προτιμησιακού πιστωτή, και δεσμεύτηκαν να παράσχουν επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μετά, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το ΔΝΤ για την εφαρμογή κατάλληλων ρυθμιστικών πολιτικών. Αυτό θα διευκόλυνε την επιστροφή στη βιωσιμότητα του χρέους και τις έγκαιρες αποπληρωμές στο Ταμείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ