Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ηθικός αυτουργός της πολιτικής σκευωρίας κατά του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ηθικός αυτουργός της πολιτικής σκευωρίας κατά του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή προσωπική επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό θράσος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «σκευωρία» κατά του ΠΑΣΟΚ και τοποθέτησε στο ίδιο κάδρο ΣΥΡΙΖΑ,Ανεξάρτητους Ελληνες και Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας τα τρία κόμματα «συνεργαζόμενες δυνάμεις» τα οποία εξαπέλυσαν άθλια επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα αυτουργό της πολιτικής σκευωρίας σε έναν βαθμό, κατά του ΠΑΣΟΚ απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ο κ. Βενιζέλος αυτοενοχοποιείται με το ζήτημα που έχει προκύψει για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την Προανακριτική στη Βουλή».

«Αντί να ασχολούνται με την «καλπολογία» και τη «διαδικαστικολογία» θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τι έχει προκύψει ως πραγματικό γεγονός τις τελευταίες ημέρες. Τα χτυπήματα που υπέστη η σκευωρία ήταν αλλεπάλληλα και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί τι ήταν αυτό που πήγε να γίνει και πόσο τελικά ισχύει η παροιμία που έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι «ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει περισσότερο το νοικοκύρη». Γιατί η αλήθεια έχει την δική της δυναμική, η οποία σαρώνει τις σκευωρίες αυτού του τύπου». πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, απάντησε και στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτηρίζει «όμηρο» του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα εγχείρημα νέου πολιτικού πολιτισμού».

Χαρακτήρισε, ακόμη, την επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία ως «επιτομή της πολιτικής αμηχανίας» και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βοηθούσε την ελληνική διαπραγμάτευση εάν συνέβαλε στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

Υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Γερμανία για να βλάψει την προσπάθεια της χώρας αλλά υπογράμμισε ότι εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε τους κ. κ. Σοίμπλε και Φούχτελ μόνο για να κάνει δημόσιες σχέσεις αποδεικνύει οτι δεν είναι καθόλου καλός διαπραγματευτής γιατί «έχει στο μυαλό του την εικόνα και τη βελτίωσή της σε προσωπικό επίπεδο και όχι τους συσχετισμούς των δυνάμεων και τους μεγάλους στόχους της χώρας».

«Βεβαίως θεωρώ θετικό βήμα ότι πήγε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έθεσε το θέμα της βίας, γιατί χθες τόνισα και εγώ και προχθές στη Βουλή, την ανάγκη να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού και δικαιοκρατικού τόξου, οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις φαινόμενα τρομοκρατίας, αλλά και κοινωνικής ρατσιστικής βίας, διάχυτης βίας, δεν υπάρχουν ταλαντεύσεις, πρέπει η καταδίκη να είναι απόλυτη. Πρέπει το νομοθετικό πλαίσιο να είναι απολύτως στέρεο και αποτελεσματικό και πρέπει η γραμμή να είναι καθαρή, σταθερή, απλή, χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς διολισθήσεις, χωρίς φλερτ με τη βία που μπορεί να υπαγορεύεται από κεκτημένη ταχύτητα, ή από εσωκομματικές ανάγκες, λόγω των πολλών συνιστωσών. Η δική μας πρόταση για συνεννόηση ισχύει απολύτως και θα αναλάβουμε σε συνεννόηση και με τα άλλα δυο κόμματα της πλειοψηφίας, όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, νομοθετικές και πολιτικές. Αλλά κυρίως κοινωνικές» τόνισε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν δύο βασικά θέματα:

  • Η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και
  • Η κοινωνική συνοχή και οι ευπαθείς ομάδες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ