Έψαχνε να βρει την ψυχική του ηρεμία σε όλη τη Νότια Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Ταξίδεψε πολύ. Κάθε καλοκαίρι σεργιάνιζε στα σοκάκια της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ωραίοι τόποι, αλλά δεν τον μαγνήτισαν. Τελικά επέλεξε το Καμηλάρι Κρήτης.
Πριν τρία χρόνια έβαλε την πινέζα στο χάρτη σε έναν τόπο ακόμα πιο νότια, την Κρήτη, κι επισκέφθηκε ένα ακόμα πιο νότιο μέρος, μια κουκίδα στον χάρτη, το Καμηλάρι.
Ο 62χρόνος Ελβετός Ουρς Ρόουεγκ, ψυχίατρος στο επάγγελμα, μετά από τόσα ταξίδια πήρε αστραπιαία την απόφαση. Αγόρασε γη και τώρα ξεκινάει να κτίσει το σπιτικό του, όπως περιγράφει το ωραίο ρεπορτάζ του madeincreta.
Έχει παιδιά, έχει εγγόνια κι όμως αποφάσισε να επενδύσει τόσο μακριά από την πατρίδα του, σε ένα μέρος άγνωστο αλλά ερωτεύσιμο, που τον μάγεψε.
«Με το που πάτησα το πόδι μου ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Το ερωτεύτηκα και αγόρασα γη. Δεν ήθελε και πολλή σκέψη. Τώρα θα αρχίσω να χτίζω το σπίτι μου για να έρχομαι εδώ με την οικογένειά μου δυο φορές το χρόνο. Την άνοιξη και το φθινόπωρο», είπε ενθουσιασμένος στο MadeinCreta.
Μεσίτες της περιοχής δηλώνουν ότι στο χωριό Καμηλάρι ζουν πάνω από 20 οικογένειες ξένων ενώ σε όλη την περιοχή Ηρακλείου και Λασιθίου το 50-60% των πελατών στα μεσιτικά γραφεία είναι ξένοι.
«Συνήθως πρόκειται για Γερμανούς, Γάλλους και Βέλγους. Μετά τη συνταξιοδότηση ήρθαν να μείνουν εδώ για πάντα, απλά γιατί τους άρεσε ο τόπος, οι άνθρωποι, το κλίμα» τονίζει o κάτοικος και μεσίτης στη περιοχή Μιχάλης Νικητάκης.
Το σημαντικό είναι ότι οι ξένοι σέβονται το μέρος, ενίοτε πιο πολύ και από τους ντόπιους, μαθαίνουν τη γλώσσα, συμμετέχουν στις γιορτές και τις εκδηλώσεις, αφομοιώνονται και εναρμονίζονται απόλυτα με το περιβάλλον.