Τον χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η Ελλάδα

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό της ΕΕ έχει η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, μειώνοντας τον από 0,4% τον Νοέμβριο, σε 0,3% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Μετά την Ελλάδα, τα χαμηλότερα ποσοστά τα εμφάνισε η Σουηδία με 1,1%, ενώ «πρωταθλήτριες» του πληθωρισμού είναι η Ουγγαρία με 5,1% και η Ρουμανία με 4,6%. Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα χώρες της ΕΕ, παρέμεινε ίδιος σε τέσσερις, και αυξήθηκε σε έντεκα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Τέλος, τον Δεκέμβριο, παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε προϊόντα καπνού και αλκοόλ (3,6%) στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ